Sanovnik.bg»Форум»Психология и Психотерапия»Енергиен вампиризъм Психоатаки

Енергиен вампиризъм Психоатаки

  • 16.10.12 09:35#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Енергиен вампиризъм ПсихоатакиТова е всеки нерегламентиран и несъобразен с личната воля енергообмен, при които единия индивид си позволява да е в доминантна позиция спрямо другия въпреки неговата воля. Разновидностите на енергиен вампиризъм са няколко, но най- често срещата форма в днешно време е несъзнателния енергиен вампиризъм, които най-често е на емоционална основа. Това са онзи тип личности които са силно конфликтни и обичат да будят съжаление в обкръжението си. Чрез тези два похвата дадения човек стимулира отсрещната страна да отдаде определен обем емоция която освобождава в големи количества енергия и той я усвоява. Най- важното което трябва да се запомни ,че силната емоция и загубата на душевно равновесие сваля енергийния щит на дадена личност и това благоприятства за освобождаването на енергия.
    Много често енергиен вампиризъм се наблюдава при семейства в които съжителстват възрастен и болнав човек с малки деца, особено ако спят в едно помещение. Детето става отдаващ елемент на жизнена енергия, но под някакъв съзнателен начин наподобява явлението „осмотично” налягане. Древните гърци са прилагали този механизъм като лечебна терапия при която енергията на в по- големи количество при детето се приема от полето на възрастния човек , той става жизнен и подобрява общия си вид, но детето от своя страна раздразнително и посърнало.
    Рядко и в определени конкретни случай се среща така наречения осъзнат енергиен вампиризъм. Прави се от личности които осъзнато подбират хората от които да черпят енергия в задоволяване на свои лични потребности.

    При неосъзнатия вампиризъм личността която е отдала голям обем енергия се чувства отпаднала, раздразнителна и става по летаргична, рядко пада и кръвното налягане.
    Обекта на съзнателно вмешателство има по- силни усещания за неразположения в областта на стомаха, слънчевия сплит, главоболие, раздразнителност и спад на жизнеността си.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest