Sanovnik.bg»Форум»Психология и Психотерапия»Разликата между хора и човеци

Разликата между хора и човеци

  • 15.10.12 01:11#1GravitationGravitationНовакРегистрация: 09.10.12Град: БургасОтговори: 72Разликата между хора и човеци Първо да се извиня ако съм объркала мястото на темата.

    Какво се опитвам да кажа с това каква е "РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ХОРА И ЧОВЕЦИ".

    Първо искам да започна с това че всеки един от нас е с мисия на този свят, дали да постигне личен успех или е предопределен за нещо велико, дали да научи нещо ,което не е успял в предишен живот или да потърси хармонията и духовното извисяване. Всичко това може да разбере всеки от нас, ако започне да мисли и действа като ЧОВЕК.

    Не напразно се делим на хора и човеци. Но какво същност са хората и какво човеците?

    Хората - това са материалните същества. Те са онези злобни,заслепени от алчност и лицемерие същества. Те са тези които не признават нищо друго освен материалния свят. Те са тези, които намират удоволствие от това да смачкат човека пред себе си, да го унизят и да потъпкат всеки един за лична угода.

    За жалост по-големия процент от населениято на тази планета са такива и затова баланса в момента на Земята е нарушен заради негативното влияние.

    Човек - това е онова същество,което се стреми към просветление, добър, осъзнат, любящ, отдаден на всичко и всички, помагащ, състрадателен и всички положителни качества могат да се опишат в думата Човек. Те не мразят, не нараняват,не помачкват всичко и всеки. Те се стремят да хармонизират света, да помогнат на страдащите и излекуват болните. Даряват любов на всякъде и не мислят никой,никому зло. Сляти са с природата и знаят нейната болка и мъка.

    Какво се опитвам да кажа.
    Малко са съществата които могат да се нарекaт ЧОВЕЦИ.Ние трябва да се стремим към този модел, да сме всичко което е ЧОВЕКА, и нищо от Хората.
    Бъдете добри, не мразете, обичайте от сърце. Помагайте и учете тези които са слепи.Защото ЧОВЕЦИТЕ са последната надежда за избавление на планетата Зема!

    пп: Тук отново изхождам от собствен опит.Не съм взаимствала от книги,литература и разни теми.

    ОтговорОтговор с цитат
  • 20.10.12 10:29#2GravitationGravitationНовакРегистрация: 09.10.12Град: БургасОтговори: 72от: Разликата между хора и човеци des4y :"Бъдете добри, не мразете, обичайте от сърце. Помагайте и учете тези които са слепи". - Хорските езици не могат да бъдат спрени.Езикът-това е най-мръсния орган в човешкото тяло.Хората няма да спрат за злословят,защото така е писано да стане.В тези дни(Последните)слепите няма да виждат,а слепци ще проглеждат(Ванга),защото това що е невидимо за окото,то е съществено.Брат срещу брата ще се обърне и син срещу бащата...Хората не могат да обикнат,защото обичат повече себе си ,а не ближния-това е заложено у човека.Всички сте Божии творения,но не всички сте Избрани за Спасение.Има време,но Денят и Часът са близо-праведният нека още да върши правда,а нечестивият нека още греши.Няма как да научиш някой ,който не иска да бъде научен,нито да отвориш очите на този,който не иска да прогледне отвъд материалния свят.Времето за Промяна е дошло...радвам се че има такива като теб,защото те са Избрани да наследят Царството


    Точно затова трябва да се борим, за да обърнем нещата. Знам че ще звучи лудо и може да ме вземете за психо.Но усещам Земята - тя скърби, тя плаче, тя моли за помощ.Ако успеете поне на един човек да отворите очите,значи сте успели. Аз ще се боря до край, защото равновесието трябва да възцарува.

    Des4y така е, не искат да бъдат научени, но това се изисква от повечето като нас. Да помогнем и да прогледнат.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 20.10.12 06:34#3cvetelinacvetelinaНовакРегистрация: 07.10.12Град: -Отговори: 241от: Разликата между хора и човеци голяма е разликата между хора и човеци.хора много но човеци малко.не мога да нареча човек този който убива животни.такъв го убивам на място и окото ми не мига.ОтговорОтговор с цитат
  • 23.10.12 09:33#4мЕГИмЕГИНовакРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 266от: Разликата между хора и човеци За най голямо съжаление е почти така хората се озлобяват един към друг, но ако само помислете малко по реално и те не са виновни в това което правят. Да- Защото обстоятелствата ги предизвикват да отклучват във себе си животинските си инстинкти за оцеляване. Вземете например един скитник който не знае къде ще пренощува тази вечер, а е толкоз гладен че не се сеща да отиде да поработи за да яде по лесно му е да открадне за да се наяде а къде ще спи където завари вечерта. Но този си скитник е с мозъчни отклонения не мислите ли за това иначе би отишъл даработи- Тази тема си е доста разширена и съвсем не е толкоз проста колкото изглежда. Човек е толкоз голям колкото са големи мечтите му. Поръсаждавайте върху това. Скитникът има мечта да намери ядене и нощувка ако го приютиш ти ще те обере зада има какво да яде и утре. Всичко е взаимно свързано. Няма начало и край. Въртелешката е една колелото се върти. ....ОтговорОтговор с цитат
  • 25.10.12 01:42#5GravitationGravitationНовакРегистрация: 09.10.12Град: БургасОтговори: 72от: Разликата между хора и човеци Gravitations :
    Първо искам да започна с това че всеки един от нас е с мисия на този свят, дали да постигне личен успех или е предопределен за нещо велико, дали да научи нещо ,което не е успял в предишен живот или да потърси хармонията и духовното извисяване. Всичко това може да разбере всеки от нас, ако започне да мисли и действа като ЧОВЕК.


    С това започнах, духа сам избира тялото и съдбата си, още преди да се прероди,сам избира препядствията и начина по който ще изживее живота си, за да се научи и да изчисти кармата. Тя може да бъде и добра и лоша, в зависимост от това до какво ниво е стигнал духа, и какво му предстои да научи.

    Хората - това са материалните същества. Те са онези злобни,заслепени от алчност и лицемерие същества. Те са тези които не признават нищо друго освен материалния свят. Те са тези, които намират удоволствие от това да смачкат човека пред себе си, да го унизят и да потъпкат всеки един за лична угода.

    Да вземем пример с децата - всеки знае че докато са малки те са много чисти създания, това е така защото все още са предпазени, но идва момент в който израстват и сами правят разлика между добро и зло, там е границата между човека и хората. Сам избираш дали да навредиш на някой или нещо или да си негативен и материален, или да избереш да си ЧОВЕК - просветен, добър без негативен заряд. Ето защо в този си живот има толкова трудности и препядсвтия, защото всяко нещо което ви се случва е с дадена цел, избрана от духа ви (душата).

    да си ЧОВЕК означава да си готов да видиш ИСТИНАТА, която е толкова проста и същевременно сложна за хората.
    Винаги има избор. Избор от тава какъв да си и какво трябва да постигнеш не напразно писах Малко са съществата които могат да се нарекaт ЧОВЕЦИ.Ние трябва да се стремим към този модел, да сме всичко което е ЧОВЕКА, и нищо от Хората.
    В нас има ДВЕ кучета едно добро и едно лошо. От вас зависи кое ще нахраните...
    Лесно е да бъдеш негативен, трудно е да си добър.

    Скитника ще върти в едно положение, защото това го интересува, как да се нахрани, но никога няма да се замисли поради каква причина се случва това? И урок ли е? Каква поука мога да извадя от това и как да променя събитията. А ако е луд то си има цел за всичко това. Хванахме 2 различни теми.
    Обстоятелствата са такива - като ми кажат и се чудя как да обесня, че тези обстоятелства са в следствие на нежеланието да израстнем, и да преминем даден проблем. По-добре ли е да се извиним че това си обстоятелство е прекалено притискащо ни, и ние не желаем да вървим напред, а да си стоим мирно и кротко в ъгала и да чакаме, да дойде време да сме добре. Еми такова време няма да дойде


    Не мога да не се съглася с това, че хората не са виновни за това че обстоятелствата не ги претискат. Защото каквото и да имаш като проблем, може да го минеш с положителна нагласа, не да се озлобяваш, не да празиш и да си агресивен и да обвиняваш целия свят че това не ти отърва. Обстоятелствата са за това, за да ни помогнат д аизрастнем. Ако имаше свят без проблеми и всички бяхме щастливи. Нямаше да има Земя, нямаше да има хора и човеци, нямаше да има и животни и т.н.

    Земята е едно училище, запомнете го. Всичко това ние сами сме си го направили. ЗАКОНИ? Кому са нужни когато има 5 основни Правила които движат цялата ВСЕЛЕНА:
    [b] ЛЮБОВ
    ХАРМОНИЯ
    СВОБОДА
    СВЕТЛИНА
    ПРОСВЕТЛЕНИЕ[/b]

    Това е Това са Правилата по-които аз се опитвам да живея за да стана ЧОВЕК.

    Успех. Просто е но е трудно да се разбере

    ОтговорОтговор с цитат
  • 25.10.12 01:47#6GravitationGravitationНовакРегистрация: 09.10.12Град: БургасОтговори: 72от: Разликата между хора и човеци Само да кажа! Да не си помислите че нещо се карам просто ми идва от вътре да пиша тези неща, и много разпалено говоря на тези теми.ОтговорОтговор с цитат
  • 28.10.12 05:02#7GravitationGravitationНовакРегистрация: 09.10.12Град: БургасОтговори: 72от: Разликата между хора и човеци Des4y, Продблема е че търсим такива среди,защото там се чувстваме разбрани, аз не се притеснявам да говора на всеки за тези неща.Вярно е че ме гледат като полезно изкопаемо.Но аз се опитвам поне малко да хвърля светлина в техния живот.
    Друг е проблема че те не искат, защото не го разбират, да не говорим че вибрацията им е прекалено ниска.
    Затова и започнах да пиша в този форум, защото тук всички търсят ИСТИНАТА, търсят начин да израстнат. Аз мога само да помогна.
    Тук усещам това което не мога да намеря навън сред хората.
    А именно РАЗБИРАНЕ
    ОтговорОтговор с цитат
  • 29.10.12 07:04#8cvetelinacvetelinaНовакРегистрация: 07.10.12Град: -Отговори: 241от: Разликата между хора и човеци и аз не получавам разбиране от много хора но не им се сърдя.човек няма как да се хареса на всички.а аз не се стремя в това.не казвам че всички хора са лоши.срещала съм и такива който са ми по сърце.може ли да се нарече -добър-този който убива животни.извинявайте че се повтарям но това е истината.за мен такъв е завършен убиец.утре по същия начин ще посегне и на човек.всичко се корени в детството.някой от тях имат проблеми още тогава.ролята на родителя е да го научи на добри обноски.а също и да му даде много любов.ОтговорОтговор с цитат
  • 29.10.12 10:44#9GravitationGravitationНовакРегистрация: 09.10.12Град: БургасОтговори: 72от: Разликата между хора и човеци cveteto70 :и аз не получавам разбиране от много хора но не им се сърдя.човек няма как да се хареса на всички.а аз не се стремя в това.не казвам че всички хора са лоши.срещала съм и такива който са ми по сърце.може ли да се нарече -добър-този който убива животни.извинявайте че се повтарям но това е истината.за мен такъв е завършен убиец.утре по същия начин ще посегне и на човек.всичко се корени в детството.някой от тях имат проблеми още тогава.ролята на родителя е да го научи на добри обноски.а също и да му даде много любов.

    Темата която хвана е доста различна от това за което пиша. Мога да те посъветвам да намериш книгата на Долорес Кенън - Съдбата на душите. Там ще разберете истина за всичко.
    За душата, какво представлява, защо сме на Земята и различните контакти които имаме през годините с хората и как те ни помагат в даден момент за нашето израстване.
    Има и други книги които мога да ти кажа на същата Авторка. Занимава се с Регресия. Връща хората в минали животи и прави проучвания. Ще се изумиш, какви неща и за какво става въпрос и колко сме слепии до дъното на слепотата.

    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest