Sanovnik.bg»Форум»НЛО и извънземни»Извънземни – най-големите измами

Извънземни – най-големите измами

  • 13.10.12 09:41#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Извънземни – най-големите измамиШърмър е редактор на списание “Skeptic” и преди няколко години пусна кратко видео, в което показва колко лесно се подправят снимки с НЛО. Той накарал деца да направят НЛО от подръчни материали, лепило и сребриста боя и след това да направят снимки на творенията си, висящи на корда на фона на сивото небе.

    Професионален фотограф разглежда снимките и не вижда кордата, а самите снимки не са обработвани. Шърмер излязъл на улицата, където извадил снимките на показ. Някои хора били скептични, но други им повярвали. Когато им разкрил, че всичко е измама, хората били разочаровани, но твърдели, че въпреки това вярват в НЛО.

    През 50-те години на миналия век в Америка има бум на хора, твърдящи че са видели летяща чиния или извънземни. Слухове плъзват из цялата страна и всеки използва момента, за да попадне под светлината на прожекторите. Р. Е. Харисън II дори прави снимка на нещо, което според него е извънземно.

    По-скандален и отвращаващ е примера с черно-белия филм на Рей Сантили, който показва аутопсия на извънземно – странно хуманоидно същество с големи очи и глава. Филмът е от 90-те години и привлича изключителен интерес. Едва през 2006г. Сантили признава, че всичко е измама и че съществото не било истинско извънземно.

    Най-известните случаи са с “The National Enquirer”, “The Globe” и “Weekly World News”. Тези списания са публикували повече фалшиви материали от всеки друг. За щастие заглавията са толкова измислени, че малцина са тези, които наистина им се връзват – “Преведоха извънземна библия”, “Руснаци свалят НЛО”, “Извънземни ми откраднаха лицето”, “Извънземни запалиха горски пожар”, “Японка се омъжва за извънземен” и др.

    Използват ли извънземните Луната за сметище? Воюват ли с клана на голямата стъпка? Какво е общото между екзорсизма и НЛО? Без съмнение има хора, които се връзват на тези измишльотини и макар с развлекателна цел, тези списания публикуват лъжливи истории.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest