Sanovnik.bg»Форум»Съновник»Сън, реалност или видение?

Сън, реалност или видение?

  • 13.10.12 09:06#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Сън, реалност или видение?Ето една тема, която вълнува огромна част от съвременното население. Не ви ли се е случвало да преживеете "в съня си" нещо толкова истинско и реално, че "събуждайки се да не сте сигурни сън или реалност е събитието което сте видели? Според много хипнотизатори сънят на 21 век не е този сън, който са имали нашите предци или по-старото поколение. Отдавайки изключително голямо значение на ежедневието и неговите потребности и изисквания, хората често забравят дори да спят. Безсънието според учените води до изключителна психическа, н о и физическа изтощеност. Доказано е че онези, които имат здрав и пълноценен сън, с продължителност поне 8 часа, са по-работоспособни и деятелни в днешното изморително, и често пъти непосилно ежедневие. И не само това, те са способни да извършват по-голямо количество дейности, за които е необходимо вътрешно съсредоточаване и концентрация. Способни са да се справят с 40 % повече ангажименти отколкото онези, които будуват нощем. Познато е обаче, че колкото повече остаряваме, толкова по-малко количество сън е необходим на организма. Безсънието като цяло води до сънуването на кошмари, до разрушаване на нервната система, до халюцинации и дори до сомнамбулизъм. В безсънните нощи, често се случва на повечето хора да мислят и да прехвърлят в самосъзнанието си, мислите си и спомените си към миналото, и към онова, което са преживели. Според повечето хипнотизатори имено тогава съществува един междинен процес на самоизключване на мозъчните реакции в последствие, на което се споменава, че съществува възможността да получим старинни видения - "сънища", които в случая да се окажат с важно значение за бъдещето на "сънуващия" и на неговите близки или приятели. "Сънища" сбъдващи се с удивителна точност.

    Съществуват и много твърдения обаче, че видения, или предсказващи бъдещето сънища, са по-ясни тогава, когато сънят е пълноценен и ободряващ. Възможността да се запомни такъв сън, при случаите на пълен покой на мозъка, (непрекъснатия, качествен 8 часов сън), е с 70 % по-голяма от тези случаи, при които човек будува и се лишава от пълноценната си и единствена такава почивка през цялото денонощие. Когато сънуваме сън, за който смятаме, че е предсказателен, най-доброто решение, за да не го забравим или да изпуснем важна част от него е веднага да го запишем на хартия или да го разкажем на някого. За да разберем дали притежаваме способността да предсказваме или да преживяваме бъдещето по време на сън е да записваме всеки подобен сън. На края на всеки месец се събират написаните листове тоест предсказателните сънища и се преброяват. Ако броя на сънищата е равен на три пълни седмици от месеца (без значение дали сънуваме всяка нощ), е добре да се замислим за самообразоване по темата "предсказателни сънища" и ако имаме много въпроси, на които не намираме отговор да се обърнем към специалист - "хипнотерапевт", мисля, че го наричат.

    Ако желаете, споделете и вашите знания и мнения по темата, за да разберем доколко и как може да се възприеме съня като сън, или като видение! И така когато спите не забравяйте - настройте се положително и изключете от мисълта си преживяното днес, така вероятно ве успеете да видите какво ще ви донесе утрешният ден. Приятни и... ползотворни сънища!
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest