Sanovnik.bg»Форум»Мистика и Езотерика»Силата на молитвата

Силата на молитвата

  • 19.09.12 07:21#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Силата на молитватаМолитвата е вид тайнствено общуване с Висшата Сила. Тя генерира мощна енергия, която ни свързва с нещо по-голямо от нас и ни довежда до състояние на покой и хармония. Молитвата отключва неограничените ни възможности, освобождава вътрешната ни сила и мъдрост.

    Обикновено на молитвата се гледа само откъм религиозната и страна. Тя се свързва предимно с религиите, но всъщност молитвата е не само духовна практика, но и научен феномен. Все повече лекари и психолози се убеждават в благоприятния терапевтичния ефект на молитвата за лекуването на болните.

    Учените са доказали промяната в съзнанието на молещия се човек.

    Едно от доказателствата е на атомиста, д-р Джеръун Стаувел. Той прави изключително изследване върху дължината на мозъчните вълни, излъчващи се по време на молитва. В една патологична лаборатория той, заедно с група учени избрали да изследват жена, изписана безнадеждно от болница с рак в мозъка. Идеята им била да установят какво става на повърхността на мозъчната кора в момента на преминаването от живот към смърт.

    Свързали жената с осцилографа и поставили микрофон така, че от съседната стая да могат да чуват всеки звук. На основния инструмент била монтирана стрелка, която в бездействие посочвала нулата в средата. От лявата страна на градуираната плоскост имало петстотин подразделения за отрицателните вълни, а от дясната страна на нулата имало също толкова подразделения за положителните вълни.

    В последните минути от живота си, жената започнала горещо да се моли. За учудване на изследователите, това предизвикало силно чукане на апарата. Стрелката показвала крайния предел вдясно и се блъскала в ограничителя. Тя би могла да покаже много повече, ако апаратът давал възможност за отбелязване на по-големи стойности. Те установили, че мозъкът на тази госпожа, макар на смъртно легло, в процес на молитва излъчва енергия петдесет и пет пъти по-голяма, отколкото излъчва една радиостанция от петдесет киловата, способна да изпрати послание около Земята.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest