Sanovnik.bg»Форум»Поверия и Суеверия»Огледалата в дома ви

Огледалата в дома ви

  • 07.12.10 11:00#1мЕГИмЕГИНовакРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 266Огледалата в дома виГолямо значение имат огледалата в дома ви
    Във всеки дом трябва да има поне едно огледало, в което членовете на семейството да се виждат в цял ръст. По този начин енергията на човека е единна, а не се концентрира само в горната му част.

    В кухнята огледалото трябва да отразява масата, на която се храни цялото семейство - така в къщата винаги ще цари изобилие. В спалнята обаче не трябва да има огледало или ако има, то не е добре да отразява спящи хора.

    Не поставяйте в дома си огледало без рамка - така енергията, която то улавя, ще може да остане в дома ви. Най-добре е ако над главата остават поне още няколко сантиметра до края на огледалото. Това помага за успехи в работата и добра кариера. Огледалата не трябва да гледат към прозореца или улицата, за да не "излита" енергията навън. В коридора - не трябва да е срещу входната врата. Срещайки още в началото на своя път отразяваща повърхност, тази енергия се връща обратно и не успява да се разпространи из целия дом. Това може да доведе до умора, невървене, проблеми, защото домът е енергийно обезточен.

    Ако огледалото се напука, веднага го изхвърлете. Огледала от парчета са нежелателни, въпреки че такива се смятат за модерни в обзавеждането. Те раздробяват отражението и разрушават енергията. Огледалата умножават това, което отразяват. Нека това да са красиви неща: картини, кристали, цветя, купа с плодове и в никакъв случай домакински пособия като метла, кофа и др. Разположете срещу огледалата в дома ви снимки, които ви зареждат с енергия. Още по-добър вариант е те да отразяват различни талисмани за щастие и късмет.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 12.04.11 10:06#2Велислав Велислав НовакРегистрация: 12.04.11Град: -Отговори: 8от: Огледалата в дома виМоже и да е вярно това нещо, но има и други, според някои вярвания огледалата са способни да задържат човешката душа, когато хората умират не е хубаво да има огледала, за да може тяхната душа да си отиде спокойно. ОтговорОтговор с цитат
  • 13.04.11 04:04#3мЕГИмЕГИНовакРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 266от: Огледалата в дома виДа така е има много мистика в огледалата.
    Огледалата отразявали душата.

    Навсякъде по света счупването на огледало означава лош късмет. Най-вероятно това суеверие произлиза от древни времена, когато първите хора видели отражението си във водната повърхност. Те сметнали, че образът в огледалото е душата на човека и ако нещо се случи с образа, то ще сполети и физическото тяло. Също така, на огледалата били приписвани магически сили и способността да показват бъдещето.
    Най-популярното суеверие е, че счупването на огледало носи ни повече ни по-малко от 7 години нещастие. Произходът на това вярване е в древен Рим. Там вярвали, че животът се подновява изцяло на всеки седем години. Ако човекът, погледнал се в огледало е болен, то образът му ще счупи огледалото и седем години ще бъде нещастен, след което животът му ще се подмени изцяло и проклятието на огледалото ще свърши.
    Според старобиблейската традиция пък, Дяволът създал огледалата за да хваща в капан душите на починалите. Ето защо в дом, където наскоро някой е умрял, всички огледала трябва да се покрият, за да се провалят плановете на Сатаната.
    Магическите качества, приписвани на огледалата също датират от древността и се отнасят за всички отразяващи повърхности. В древните митологии и приказките често се срещат истории, свързани с тях, например митът за Нарцис или приказката за Снежанка. В действителност, придворният магьосник на Елизабет I, Джон Дий (а и не само той) използвал огледало за предричане на бъдещето, според някои много успешно.
    Други суеверия, свързани с огледала са например, че ако двойка влюбени за пръв път срещнат погледите си в огледало, връзката им ще бъде много щастлива. Това е едно от малкото положителни суеверия, за съжаление. Мнозинството предвещават нещастия или дори смърт, например, ако някой се погледне в огледало в стая, където наскоро е починал някой.

    ОтговорОтговор с цитат
  • 29.04.11 06:58#4Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89от: Огледалата в дома виВ моя край се спазва една традиция, свързана с огледалата. Когато човек почине в къщата трябва да се покрият всички огледала, защото починалият може да се огледа за друг жив човек, което значи, че и друг ще умре. Не знам доколко е вярно, но обичаят се спазва.ОтговорОтговор с цитат
  • 04.05.11 06:21#5мЕГИмЕГИНовакРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 266от: Огледалата в дома виМного интересно. Знаех го, че трябва да се покрият огледалата когато има починал човек до четиридесет дни, но не знаех за какво. Доста интересна и логична версия. Мерси, че я сподели с нас и ние да я знаем.ОтговорОтговор с цитат
  • 03.01.12 03:15#6АлексАлексНовакРегистрация: 11.10.11Град: ВарнаОтговори: 112от: Огледалата в дома виТова за огледалата е вярно според мен.Аз не мога да стоя в стаи, където има огледала.Постоянно усещам присъствие и много ме е страх.Не трябва да има шега с огледалата.Те може да са много полезни, но може и да ни навлекат купища неприятности! :wink: ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest