Sanovnik.bg»Форум»Поверия и Суеверия»Числото на Звяра 666

Числото на Звяра 666

  • 02.12.10 02:13#1мЕГИмЕГИНовакРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 266Числото на Звяра 666НАПРИМЕР, числото 666 е равно на сумата от първите 36 числа.

    Мистиците поясняват: на 36 год. възраст човекът укротява страстите и се сдобива с разум.

    Друго наблюдение: ако вземем квадратите на първите седем прости числа (2, 3, 5, 7, 11, 13, 17) и съберем, отново се получава 666. Повдигането на квадрат се счита за магическа операция още от времето на създателя на нумерологията- Питагор (числото се взема толкова пъти, колкото самото то показва, което само по себе си е тайнство). Нумеролозите смятат простите числа за богохулни.

    Съществува хипотеза, че числото 666 означава несъвършенство, за разлика от 777, което е трикратен символ на хармонията. Тълкуванията са страшно много и често вън от анализа остават детайли, на които трябва да се обърне внимание още от самото начало. Нека да се замислим, например, как е било написано “числото на звяра” в оригинала, т. е. в гръцкия първоизточник. За нас, които ползваме арабските цифри, трите шестици носят магическо очарование. Но по времето, в което е писано Откровението, числата са “изглеждали” различно…. Или друго: защо Йоан Богослов обявява 666 за “число на звяра” и същевременно го нарича “число на човек”? Как да разбираме това?

    Струва ми се, че в числото 666 няма никаква тайна. . Антихристът слага този знак на своите дела само заради това, че така е казано в Откровението. Дори и да е само от цинизъм.

    Доларовите банкноти са с ширина 66.6 мм. Можело е да изберат който и да е размер, но избрали този, който ще има библейска аналогия. Между другото, трите шестици имат значение и за тези, които не знаят нищо за Новия Завет и не са чели Откровението. Просто във Стария завет числото 666 е представено като връх в земното могъщество: именно толкова златни таланти е събрал най-могъщият израелски цар Соломон от покорените съседни държави. Числото 666 за тези, които са си останали със Стария Завет, е нещо като подкова над вратата, просто талисман, в значението на който те дори не се замислят. Що се отнася до тълкуването на “числото на звяра”, най-достоверно значение имат думите на Йоан за тайната на трите шестици – това е “Цар Израилев”. 666 – това е цифровото значение на словосъчетанието „ха-мелек – ле-ишраел“. Апостол Иоан не се занимавал с разшифроването на числото защото смятал, че така ще отвлече вниманието на вярващите от проповедите на Евангелието.

    Християните също не трябва да гадаят дошъл ли е Антихристът или не и дали е поставил и къде своите знаци. Въобще не е нужно да търсим Антихриста
    ОтговорОтговор с цитат
  • 12.04.11 10:07#2Велислав Велислав НовакРегистрация: 12.04.11Град: -Отговори: 8от: Числото на Звяра 666Интересна тема, но това с корените са глупости, 2 няма корен.ОтговорОтговор с цитат
  • 30.08.11 05:44#3мЕГИмЕГИНовакРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 266от: Числото на Звяра 666Не знам какво има и какво няма, просто я видях тази тема в нета и ми стана интересна, за това реших да я пусна тук да я прочетат и други, които се интересуват. Ако наистина си прав, понеже не съм компетентна по този въпрос, то явно някои се е престарал и то необразован като мен, в смисъл мен ме няма по корените.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest