Sanovnik.bg»Форум»Съновник»Зъбите ми започнаха да падат...

Зъбите ми започнаха да падат...

• 13.07.12 01:02#1КристиянКристиянРегистрация: 12.07.12Град: Червен брягОтговори: -Зъбите ми започнаха да падат...Здравейте тази нощ сънувах че съм на басейн и зъбите ми започват да падат и цялата ми уста става в кръв... Как да го изтълкувам...
    ОтговорОтговор с цитат
  • 15.07.12 04:56#2MorenaMorenaРегистрация: 04.03.12Град: -Отговори: 117от: Зъбите ми започнаха да падат... Съновници
    редно е да поговорим за тях, тъй като голям брой хора се допитват до този вид ръководства. Трябва ли да ги отхвърлим е презрение, или да допуснем, че са относително приемливи? Всичко зависи, разбира се, от начина на съставянето им и от подхода на авторите към символите, появяващи се в сънищата. Притежавам един доста съвременен съновник, в който чета: „падане на зъби -знак за болест или смърт". Ясно е как би се почувствал човек, прочел подобно „тълкуване", след като наистина е сънувал, че му падат зъбите. А това е извънредно разпространен сън, който вероятно се явява в една нощ на десетки милиони души само на един континент! Защо тогава този континент досега не се е обезлюдил? Така че всяко „тълкуване" от такъв род направо буди смях. На какво всъщност се опират авторите му, за да го направят? Дали пък просто не са си го измислили? Не са. Но са опростили общата символика на зъбите до степен, при която сънят губи истинския си смисъл. Ще видим това по-нататък. Тук ще кажем само, че в цитирания съновник идеята за „смъртта" се свързва по най-елементарен начин с идеята за „падналите зъби". (Това впрочем съответства на едно все още разпространено народно вярване.) Простичкият читател веднага ще си помисли за физическата смърт, което е нелепо. Преводът на всеки символ трябва да се опира на психологията. Падането на зъбите насън е символ на „кастрация", тоест на принизяване на личността (страхове, тревожност, чувство за малоценност, страх от неуспеха и т. н.). Което е разбираемо, след като знаем, че здравите зъби са знак за мощ (да си спомним за акробатите, които висят на зъбите си!).

Пиер Дако
    ОтговорОтговор с цитат
  • 04.08.12 11:20#3мЕГИмЕГИРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 266от: Зъбите ми започнаха да падат...СМЪРТ
    това е зъб да ти падне е смърт колкото и ужасно да се вижда това е факт смърт на близък човек съжалявам че го тълкувам но точно това означава
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest