Sanovnik.bg»Форум»Психология и Психотерапия»Мислите могат да ни разболеят

Мислите могат да ни разболеят

  • 14.05.12 07:37#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Мислите могат да ни разболеятСпециалистите са категорични - Предизвикваме болестите с мисълта си

    Забелязали ли сте, че тези, които най-много се страхуват от болести, най-често боледуват? Такива хора наистина са много податливи на всякакви вируси. Защо е така?

    Мисълта е психична енергия, която излъчваме. Тя не се губи, а прониква в целия заобикалящ ни свят и влияе върху живота ни и дори на хората около нас. Мисълта ни програмира живота ни.

    Най-новите изследвания сочат, пише Невена Ангелова, че това се дължи на удивителната способност на подсъзнанието да тълкува всяка мисъл, пробягала в главата ни, като истина, като директна „поръчка". С други думи, ние получаваме болестите, които сме си „поръчали".

    Ето някои важни принципа от Обединителна гледна точка:

    1. Само положителни мисли не коригират нещата винаги

    2. Част от натрапчивите мисли са резултат на нашата духовна чувствителнот

    3. За да се предотврати лошия резултат, освен милите, трябва да променим и конкретните причини

    4. Промяната може да изисква промяна на отношението ни, навиците ни и коригиране на връзките ни с хора с които сме в конфликт

    5. Статията дава конкретна техника за бързо пре-програмиране на навиците

    6. Това позволява по-голям контрол над себе си. От Обединителна гледна точка, това означава способността да поставим духовната си душа над физическата (мозъка).
    ОтговорОтговор с цитат
  • 23.05.12 04:34#2MichaelaMichaelaНовакРегистрация: 22.05.12Град: ДобричОтговори: 1от: Мислите могат да ни разболеятТочно така е.
    Хората (особено аз, защото съм по-чувствителна)от векове се разболяват заради своите мисли.
    За това един човек е създал книга в която са описани всички болести.Както и думите които трябва да изречеш като повярваш в тях!След известно време ще се почувствате по-добре-уверявам ви! :blush: :y:
    ОтговорОтговор с цитат
  • 01.06.12 04:03#3КристинаКристинаНовакРегистрация: 25.05.12Град: Стара ЗагораОтговори: 20от: Мислите могат да ни разболеятМоже ли да ни кажеш коя е книгата и кой е автора?ОтговорОтговор с цитат
  • 27.08.12 04:08#4SilvetoSilvetoНовакРегистрация: 26.08.12Град: -Отговори: 1от: Мислите могат да ни разболеятВ книгата на Луиз Хей "Излекувай живота си" има такава табличка, в която е казано кои наши мисли на кои органи влияят и какви болести привличат. Самата авторка обяснява как се е самоизлекувала от рак. Аз лично също вярвам, че всяка една болест ние сами си я привличаме. Подобни книги има и Норбеков. Общо взето, стига да ви се чете литературата за самолечение е много. ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest