Sanovnik.bg»Форум»Съновник»Границата между сън и реалност?!

Границата между сън и реалност?!

• 30.04.12 02:56#1ViktoriyaViktoriyaРегистрация: 30.04.12Град: -Отговори: -Границата между сън и реалност?!Една вечер, легнах да спя. Мина се известно врееме, и уж заспах. Усещах как тялото ми е заковано като че ли (за което това за тялото не сам много убедена) Но..

За едно съм сигурна: Душата ми всякаш се надигаше нагоре (все едно умирам или прочие, не знам.) Обаче интересното е, че знаех, че сънувам и на акъла си викам (така да се каже) : 'събуди се, събуди се' и чувствах че тялото ми става по спокойно и хоп събудих се, но сърцето ми биеше по ускорено от всякога(сигурно е от страха може би) и малко чувствах, че се задушавам.

Затворих си очи, още не бях съвсем изплувала в сънищата си и Хоп Пак се случва . Пак нещо се издига и си отива от тялото ми. И ПАК Същата сюжетна картинка. пак си казвах събуди се пак знаех че е сън, и същевремено онова нещо, било то душата или незнам се надигаше нагоре. Но бързо след това се събудих.

Повече не съм го сънувала, но беше преди и до ден днешен ми е интересно какво по дяволите означава и дали изобщо означава нещо?! Благодаря
    ОтговорОтговор с цитат
  • 01.05.12 09:48#2moni tenevamoni tenevaРегистрация: 09.10.10Град: Нови ИскърОтговори: 2от: Границата между сън и реалност?!И при мен се случи подобно нещо преди години,сякаш спирах да дишам и нещо се изтръгваше от мен.Това продължи няколко поредни нощи.
    Последният път се пренесох незнайно как,в коридора на поликлиниката в града ни,който беше полуосветен,и там видях починалата ми баба.Говорихме нещо и когато ме попита накрая за леля ми ,всичко свърши...Събудих се и се чудех,защо беше тази среща.Леля ми още си е жива и си е доста добре на 80 години.Просто може би е трябвало да се видя с баба си.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 04.05.12 12:14#3nikolanikolaРегистрация: 04.05.12Град: -Отговори: 1от: Границата между сън и реалност?!и на мен ми се е случвало нещо подобно но обратното...както си седя на 1 място и изведнъж сякаш душата ми е над мен и се гледам отгоре...много е странно чувството, но от доста време не ми се е случвало...А за задушаването: на мен ми се се случвало но само когато си легна с бонбон но съм сигурен че при теб не е станало така ОтговорОтговор с цитат
  • 08.05.12 12:55#4DesDesРегистрация: 13.04.12Град: СофияОтговори: 8от: Границата между сън и реалност?!Има теория, която гласи, че когато човек заспи, тялото му променя своета честота на вибрация, по този начин тялото изпада в състояние, което ние наричаме сън, а самият процес протича в полза на тялото и неговото енергийно възстановяване. Като цяло много често се случва, онова, което си успяла да усетиш и това състояние е много специфично, защото мозъка ти в този момент е все още буден, но функциите на тялото ти са намалени, подготвени за релакс. Получава се едно плавно издигане, много приятно изтръпване като цяло.

А случката с бързият сърдечен ритъм се е получила поради факта, че тялото ти е било успокоено, но съзнанието ти при изпадане в положение на сън е било активно и е подало импулси до тялото (в случея до сърцето), породено от страха да не се обърка нещо.

Доколкото съм запозната, в положение на сън всички функции на тялото са оптимизирани, и много често, когато си легнем и заспиваме, изведнъж даден мускол от тялото се всива и отпуска рязко. Това се случва, защото мозъка изпраща импулси до съответната зона, за да провери дали всичко с тялото е наред.

Но това е погледнато от физиологична гледна точка, но от ментална(нефизична), то може да се каже, че се случва следното:
    Това е друга теория, която също е вероятна и тя казва, че когато тялото заспи, духа на човек излиза извън него и започва да обикаля Астралните светове. Звучи страшно, но е напълно възможно да се случи т.нар. излизане извън тялото, но не винаги се случва. Когато си си казала, че искаш да се събудиш, ти отново си си придърпала духа към тялото (тялото и духа са свързани чрез нишка).

В общи линии това, не е нито странно, нито страшно. Това, което ти се е случило, се е случвало на всеки, а всеки си го тълкува по различен начин. Например, аз като съм изморена и то много, в това състояние, преди съна не си усещам тялото, и все едно някой ми е отрязал главата и тя виси в пространството.

Поздрави.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest