- 20.04.12 05:33#1Рецепти за добър сънЛягайте в леглото, само действително сте уморени. Избягвайте да вземате сънотворни.
Сексът преди сън отпуска мускулите и психиката, като ви обзема приятна умора.
Сутрин винаги ставайте по едно и също време, независимо от часа, в който сте легнали.
Вечер се ограничавайте с лека вечеря.
Преди сън избягвайте да пиете кока-кола или кафе.
В спалнята ви температурата трябва да е нормална. Най-добре е тя да бъде 14-18 градуса.
Погрижете се леглото ви да бъде удобно. То не трябва да бъде много твърдо или много меко.
Спете винаги на тъмно. Ако трябва спуснете завесите или щорите.
Ако през деня сте се движили малко, разходете се преди сън.
Ако страдате от безсъние, избягвайте следобедният сън.
Не оставайте в леглото, ако не можете да заспите повече от 30 минути. Сменете леглото или стаята.
С помощта на автомедитация се избавете от психическата натовареност през деня.
Вземете топла вана преди лягане.
В никакъв случай не четете и не работете в леглото.ОтговорОтговор с цитат - 05.05.12 10:17#2от: Рецепти за добър сънХубави са ти рецептите. Мисля, че на Петър Дънов беше следния съвет: С дясната ръка хващаш китката на лявата ръка и ги полагаш на корема си с дланите надолу. Това ми е помагало. Всъщност рядко ми се случва да не мога да заспя, но когато ми се случи си представям, че някой си играе с косата ми, прави ми прически (когато ми правят прически или просто ме сресват ми става приятно и ми се приспива). Така си го представям, че почти го усещам. ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest