Нашето Подсъзнание

  • 17.04.12 01:04#1DesDesНовакРегистрация: 13.04.12Град: СофияОтговори: 8Нашето ПодсъзнаниеВсички знаем, че нашите сиви вещества имат 2 дяла като единият работи на 4 %, а другият дял заема останалата част служеща за отделни функции от тялото (за движение на тялото, зрение, слух и други). Постепенно се откри, че мозъка обслужва не само физическата част на тялото, но също така в него има място и за емоциите, които изпитваме, възприятието, чрез което решаваме дали дадено нещо излъчва "необходимата" енергия, за да го сложим в графа "харесва ми".

    В психологията има две основни структури, които се разглеждат - Съзнание и Подсъзнанието. Ако можем с по-прости думи да разделим тези две същности, то бихме казали, че чрез Съзнанието си ние успяваме да си дадем обяснение на ставащото около нас, а чрез Подсъзнанието ние успяваме да усетим всичко останало. Но за съжаление Съзнанието ни е ограничено, за това останалото се поема от Подсъзнанието и го запечатва в нещо като контейнери, в които си пази информацията, докато тя не бъде осмислена.

    Като цяло Подсъзнанието ни е много силна бойна, морална, движеща или както искате я наричайте единица. Доказано е, че на Подсъзнателно ниво човек може да извърши редица действия. Трудно би било да се даде някаква ясна представа как изглежда Подсъзнанието(за да можем да си представим как би изглеждало то), но функционалността му е доказана. Според това, което аз съм забелязала, Подсъзнанието е ментална (не физическа) структура с висока степен на сложност. Кажи - речи - море да беше да го преплуваш. От една страна то само по себе си се подчинява единствено и само нашите желания, но от друга то има свойството да запаметява в себе си сложни структури и знания, които сме придобили от съвсем различно място и време (давам примери с хората, които си спомнят минали животи, действия, задачи, лица, за които никога не са предполагали, че ги има, или че са съществували, давайки с голяма точност информация). Също така подсъзнанието има свойството да действа като защитен механизъм - повечето от сънищата ни, които ни предупреждават, че ще ни се случи нещо идват именно от Подсъзнанието, защото то е пряко свързано с т.нар. енергийни центрове, чрез които ние успяваме да контактуваме на ментално ниво с околната среда. В случая Подсъзнанието играе ролята на предавател, който ни указва дадено нещо. Също така, както споменах по-рано Подсъзнанието изпълнява директно наши желания, защото, както може да предава от външната среда към нас, то той може да предава информация и на обратно, т.е. мислено си казваме, че от днес ще се стараем малко повече на работното място - Съзнанието предава тази информация на Подсъзнанието, а от от своя страна го предава на енергийните ни структури, които се променят и започват да вибрират с нужната честота, за постигането на желанието и от друга страна, ако е наложително предава т.нар. мозъчен импулс към тялото, за да го подготви за съответната промяна. И в зависимост от силата на Съзнанието, дадената цел във времето се постига с различна скорост, но това не означава, че не се постига. Именно този вид практики се наричат самовнушение. Още един пример - отиваш при зъболекарят (да не се обиждат, ако сред присъстващите има медицински лица ), повтаряш си "не ме е страх, не ме е страх от машинката".. Действително страхът остава, но той бива притъпен от предаването на самата информация, тялото обикновено пламва, защото честотата на енергията се променя и обикновено се засилва и по този начин се получава едно разсейване на събралото се напрежение на психическа основа по и в тялото. Или по-просто казано - Съзнателната част рейгира, след предаване на информацията на Подсъзнанието и кара тялото да свикне с новите обстоятелства.

    Също така Подсъзнанието има свойството да пази редица наследствени структури - като нрав, маниер, поведение, наследено от родителите. Много често се случва да ни кажат "ей, все едно слушам майка ти/баща ти". Именно тук в Подсъзнанието се пазят тези структури, които се натрупват и развиват от ранното развитие на ембриона в майката. За това като цяло е много важно една жена докато е бременна да има възможно най-позитивни чувства към детето, защото това указва влияние на неговия по-нататъчен характер. Разбира се, това може да се прояви в късен етап от живота му, а може и в по - ранен. Например, ако майката няма желание да роди, отрича детето, то това се запаметява в подсъзнанието на детето и до голяма степен е възможно когато то стане родител да изпитва неприазън или раздразнение към собственото си дете. Но тук роля играе и бащата, защото когато половите клетки се слеят, менталните структури на двамата родители също се сливат, независимо дали детето е полод на желана или нежелана връзка. Отричането и от страна на бащата също води до разруха и създаване на "подпрограма" за самоунищожение в Подсъзнанието на детето. По принцип за този тип проблеми по-широко се говори в книгите за кармата и кармичните структури.

    Също така Подсъзнанието може да играе ролята на перфектният лъжец, но в случая, той е подтикнат отново от Съзнанието. Пак ще дам пример: Към 23:30 решавате да отидете с компания до близките гробища. Всички знаем, че там витаят духове вечерно време. Съзнанието отново подава информация на Подсъзнанието с това, което иска да види - и хоп - "Видях призрак!", но всъщност не е имало нищо там. Това също спада към вид самовнушение, което е толкова реално, че едно не тренирано Съзнание не би успяло да различи действителсността от самовнушението.

    Като цяло Подсъзнанието може да е много полезно, но и в същото време да предизвиква много негативни и ненужни действия, които ние си обясняваме като част от характера, случайни изблици на дадена емоция и т.н.

    Работата с Подсъзнанието е сложна процедура, тъй като тя е свързана с нашето Съзнание и Тяло, за това не е желателно да си правим експерименти "какво ли ще се случи, ако..". За това има една приказка "Внимавай какво си пожелаваш".
    ОтговорОтговор с цитат
  • 17.04.12 05:49#2мЕГИмЕГИНовакРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 266от: Нашето ПодсъзнаниеМиличка страхотна тема си хванала само ако може да ги копваш по кратки защото е доста инфо и омръзва на човек да чете няма как да седна и да я прочета цялата доста е иначе е супер. Ако нещо отново ти попадне на тази тема моля пиши и ако може по кратка да е.ОтговорОтговор с цитат
  • 17.04.12 10:16#3xNirvanAxxNirvanAxНовакРегистрация: 11.04.12Град: СофияОтговори: 24от: Нашето ПодсъзнаниеКопи -> пейст.
    Мразя такива теми. Да беше написала източника поне. Иначе съдържанието е интересно. Още по-интересно щеше да е ако го беше казала с твои думи.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 18.04.12 10:05#4DesDesНовакРегистрация: 13.04.12Град: СофияОтговори: 8от: Нашето ПодсъзнаниеЧела съм "Подсъзнанието може всичко", но това не е единственият ми източник на информация, както се вижда и много другия са я чели, но не всички, и темата грам не е копи-пейст. А вместо да седите и да оплювате, че едва ли не крада, то моля допълнете и попълнете моета информация. За мен лично това би било по-полезно от калпавото мрънкане - какво защо. В смисъл, ако сте решили да ме ядете - яжте ме със знания, а не със спам
    А за мадамата, която не може да чете дълги текстове - в правилника не пише, колко кратки теми да пишат.

    Поздрави на всички :kiss:
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest