Sanovnik.bg»Форум»Съновник»Видях как дяволът и Бог се състезават

Видях как дяволът и Бог се състезават

• 20.11.11 06:47#1Tanya IvanovaTanya IvanovaРегистрация: 04.03.11Град: ВарнаОтговори: 18Видях как дяволът и Бог се състезаватСънувах странен сън.
    Видях как дяволът и Бог се състезават.
    Тогава ми мина тази мисъл през главата:
    Но кой решава кой ще победи
    (кой решава съдбата на дявола?)
    И сама си отговорих:
    естествено, че Бог,
    тъй както човекът сам решава
    съдбата на дявола в себе си.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 23.11.11 04:03#2мЕГИмЕГИРегистрация: 21.11.10Град: ПловдивОтговори: 266от: Видях как дяволът и Бог се състезаватСама си отговори на въпроса.
    Да, така е, а твоето твърдение ми навява, че всеки човек е сам за себе си, всеки човек е творец и сам си рашава съдбата си. Във всеки човек има частица зло и добро, зависи кое ще развиеш по - добре то си остава. За това има и лоши хора и добри. Иначе няма да е интересно, ако всички сме добрички или всички сме лоши.
    Ние хората сме специални творци и сами си творим пътя, по който да вървим. Дали ще кривнем от пътя съблазнени от частицата зло, това сами го допускаме и никой не ни е виновен. Или с две думи: Кой каквото си сготви, това ще сърба.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 29.11.11 02:31#3neznaikoneznaikoРегистрация: 29.11.11Град: -Отговори: 23от: Видях как дяволът и Бог се състезаватНещо те мъчи, не си на кеф в последно време. Смени обстановката, дружките, добави нови, май би ще "видиш" добър човек.ОтговорОтговор с цитат
  • 28.07.12 10:51#4ТeddiТeddiРегистрация: 19.08.11Град: -Отговори: 89от: Видях как дяволът и Бог се състезаватМоже би това означава нещо повече.. Ами ако Дяволът и Богът, които се състезават в съня ти означава, че стоиш пред огромен проблем..?! Очаква те избор, който ще промени животът ти по различни начина (ако избереш единия път за избор животът ти ще стане такъв, а ако избереш другия - всичко ще е различно).. може да е нещо такова..

Дяволът и Богът.. Защо точно те..?!

Ами ако си на път да вземеш решение, Богът и Дяволът се състезават, и ако победи Бог означава, че ще вземеш правилното решение, което ще ти донесе много щастие и радост, и успехи, но ако победи Дяволът това може да означава обратното - ще вземеш грешното решение, което ще ти донесе само болка и неуспехи..

Не винаги сънищата са със съвсем различно тълкувание.. Не се знае..

(не казвам, че съм сигурна, просто предлагам друг вариант за тълкуване :wink: )

Успех..!! Помисли си..!!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 28.07.12 10:53#5ТeddiТeddiРегистрация: 19.08.11Град: -Отговори: 89от: Видях как дяволът и Бог се състезаватА и според мен не може да си смени компанията (дружките).. Как очакваш това да стане.. Има си няй - добри приятелки и накрая заради един сън, който пък може и нищо да не означава (има ги и такива, май ) да ги зареже.. НЯма да стане така, аз не бих го направила..

Но пък предположението ти е добро..!! :wink:

ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest