Май трябва да повярвам...

  • 17.01.24 06:09#1Потребител#231674Потребител#231674НовакРегистрация: 01.05.19Град: -Отговори: -Май трябва да повярвам...Здравейте,ето защо се реших да пиша тук: възрастен мъж съм но "живея" в 21 век.До скоро вярвах само на това което мога да пипна или да видя! Като ученик живеехме в стара къща с вътрешни 12 дървени и цигъркащи стъпала завършващи до дървена преграда-стена с врата а на нея шумно мандало.

    Една сутрин, ранна пролет се излежаваме с баба , сами сме в къщата,към 10 часа /спим в една стая/ясно чуваме как някой започва да се изкачва по шумните 12 стъпала,как щрака мангалото и как отваря и после затръшва също много шумната врата. Помислихме,че е баща ми който се е върнал от работа заради забравени документи. Баба започна да го вика по име,ноо..никой не отговори.Тогава ме помоли да отида и проверя какво става.

    Баща ми бе със проблемно сърце и тя се притесни,че му е станало лошо. Обиколих етажа няма никой, двете входни врати на къщата бяха заключени и всички прозорци затворени. по телефона звъннах в службата на баща ми и майка ми,те си бяха на работа. Баба бе набожна започна с едни молитви....а според мен имаше някакво логично обяснение на всичко това но не се сещах просто. Минаха години,но ми остана един любопитен спомен,както писах по-горе аз съм "ТОМА неверни"!!

    И сега преминавам на 2023 година,ранна есен,в блок на 14-ти етаж живеем със съпругата си/детето и внучката отдавна живеят в чужбина/ Аз съм окопирал децката стая и тя е станала мъжка. В стаята има един вграден гардероб заемащ почти цялата стена,та вратите на този гардероб много трудно се отваряха,опираха в рамката и бяха много шумни. Един следобед таман си купих един нов MacBook Pro,радвам му се и го разглеждам, изведнъж вижвам как две от вратите на гардероба се отварят бе звук ,едновременно и след секунда вратата на стаята която бе отворена се затваря с трясък.

    Стоях като гръмнат,разбира се потърсих логична причина за всичко случили се,но всичко си бе ОК,никакво течение или друга причина. Тогава се сетих за преживяването си със стълбите в старата ни къща. Е, след като безпричинно се отвориха 2 врати и се затвори 1, кво става според Вас?!

    Трябва ли да започна да вярвам във....в какво ли?! Само за инфо ,ако някой реши да ми отговори....в апартамента има 3 покойници/баща,майка,баба/ следващиа трябва да съм аз, на 72 години съм. Дали нкой иска да си свърже с мен?! и ако да, как да го направя? Ужас...май започвам да вярвам в задгробния живот....!!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 06.03.24 05:46#2JellyJellyНовакРегистрация: 02.10.17Град: -Отговори: 4от: Май трябва да повярвам...Осветете си дома като нормални хора .
    Виждали ли сте някого от покойните?
    Най-добре не вярвайте и не задълбавайте , отхърляйки е възможно да приключат нещата и най-важното е без никакъв страх!
    Също и сигурен ли сте че от еуфорията по новата придобивка не сте обърнали внимание на звука ? Може друг член от семейството да го е отворил.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest