Sanovnik.bg»Форум»Религия»Исус е Пътя, Истината и Живота

Исус е Пътя, Истината и Живота

  • 22.08.11 04:20#1vqrna na isus vqrna na isus НовакРегистрация: 22.08.11Град: ПерникОтговори: 32Исус е Пътя, Истината и ЖивотаНамери ли вече Истината?
    Ако все още търсиш...

    Вярвам, че всеки човек на тази земя си е задавал въпроси, подобни на тези: Защо съм се родил на този свят? Какъв е смисълът на живота ми? Има ли живот след смъртта? Има ли значение дали ще съм добър или лош?

    Години наред задавах подобни въпроси - до деня, в който разбрах, защото Го намерих! Когато намериш Отговора, ще разбереш, че Той е Личност! Открих, че истината всъщност не е обикновено вярно твърдение, а Личност на име Исус Христос от Назарет - Божият Син. Пише го в Библията. Господ Исус казва: "Аз Съм пътят, истината и животът! Никой не идва при Отец, освен чрез Мене!"

    Познаваш ли своя Създател? Ти си Негова идея! Не си дошъл на земята случайно! И Той има план за теб! Този план включва да познаеш Него и силата на Неговото спасение! Да вкусиш вечния живот! Да вършиш Божията воля тук, на земята! И да прекараш вечността с Него и с всички останали, които Го обичат.

    Може да ти се вижда налудничаво или дори глупаво (Библията казва, че духовните неща са глупост за естествения човек и той не ги разбира, защото те се изпитват духовно), но те уверявам, че то е реално и е най-прекрасното нещо, което можеш да преживееш тук, на земята! Нарича се спасение! Земята може да стане за теб късче от Безкрайното Небе.


    Има ли нещо, което ти пречи?

    Библията казва, че грехът те отделя от Бог. Затова не можем да общуваме с Него, докато кръвта на Сина Му не ни умие от всеки грях. Това чудо се нарича новорождение и може да бъде преживяно от ВСЕКИ човек на тази земя. Такъв е Божият план. Библията казва, че Бог иска да се спасят ВСИЧКИТЕ човеци! Това включва и теб! Бог иска да те спаси от греха, от дявола и от всяко зло, Той иска да ти се открие, да общува с теб, да те пази и да те води в прави пътеки заради името Си!

    Ако все още не си вкусил колко е благ Господ, но искаш да Го познаеш, можеш да се молиш с подобна на тази молитва:

    "Боже, аз вярвам, че Исус Христос е Твоят Син, Когото Ти изпрати на земята в човешко тяло! Вярвам, че Той живя съвършен живот, като вършеше Твоята воля и ми показа как трябва и аз да живея! Вярвам, че Исус Христос пострада и умря на кръста! Вярвам, че Той на третия ден възкръсна и 40 дни по-късно се възнесе при Теб, като седна отдясно Ти! Вярвам, че Божият Син ще се върне на земята отново в слава, за да съди живите и мъртвите.

    Господи, аз идвам при Теб сега такъв, какъвто съм - грешник! Моля Те да ме умиеш със святата кръв на Исус Христос и да ме направиш ново създание! Сега се отричам от всяко дело на дявола и Те моля да ме освободиш от робството му и от робството на греха! Помогни ми да проумея Твоята воля за мен и да я върша, докато съм на земята! Амин."

    Ако си се помолил искрено с подобна молитва, в живота ти ще настъпят вълнуващи промени...


    Какво трябва да правиш след новорождението си?

    Първото, което трябва да направиш, е - да си купиш Библия! Тя е Словото на Бог. Както храним тялото си всеки ден с вкусна храна, както храним душата си с хубава музика, книги, общуване, така трябва да храним и духа си - с Божието Вечно, Живо Слово. Вкусно е Яж всеки ден от Него! След новорождението си ще усетиш желание да четеш Библията и любов към Нея, каквато преди си нямал.

    Второто нещо, което трябва да правиш, е - да се молиш! Молитвата е търсене на Божието лице. Заставайки на коленете си, можеш да задаваш и въпроси, чиито отговори не знаеш. Можеш да искаш от Господ. Можеш да общуваш с Него. Бог много обича искреността. Бъди искрен и изливай душата си пред Него! Така или иначе, Той те познава по-добре, отколкото ти сам познаваш себе си

    Святият Дух ще ти помогне - и при четенето на Библията, и при молитвите. Защото ние не знаем как да се молим, а Той е изпратен, за да ни помага, за да ни утешава и за да ни открива волята, сърцето и пътищата на Бог!

    Третото, което трябва да направиш, е - да намериш вярващи хора, които обичат искрено Бог. Те ще ти помогнат. Това ще ти е нужно за духовния растеж. Библията ни учи да не преставаме да се събираме заедно! Общуването с духовни хора е нужда, която ще усетиш след новорождението си. Моли се за това! Моли се Святият Дух да те заведе при хора, които обичат Исус искрено! Помни, че Господ има специален план за теб и Той ще те заведе на нужното място, където ще можеш да Му служиш по най-добрия начин.

    Моля те, не казвай, че утре ще мислиш за вечността, защото ДНЕС е спасителен ден! Днес, ако чуеш гласа Му, не закоравявай сърцето си, но предай живота си на Него и Го последвай! Можеш да започнеш още сега, като благодариш на Бог за Неговата добрина! Спомни си колко пъти е спасявал живота ти! Колко пъти ти е помагал! Ти дори не си знаел, че това е Той! Но Исус Христос, преди да се възнесе при Отец, каза: "В света имате скръб, но дерзайте, Аз победих света... И ето, Аз Съм с вас през всичките дни - до свършека на века!" Амин.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 24.08.11 01:08#2СлавеяСлавеяНовакРегистрация: 08.08.11Град: -Отговори: 14от: Исус е Пътя, Истината и ЖивотаЗдравей. Разбирам ентусиазма ти, но ще поставя няколко въпроса относа библията и личността Исус от Назаред.
    1. Не се знае къде е роден.
    2. Библията почти не дава сведения за живота му преди 30/33г.
    3. Исус със сигурност е живял в бедност и му се е налагало да работи по цял ден за мизерен хляб. Решил е тръгне да обикаля като разпространява новото си учение базирано на юдеизма.
    Първите му последователи са рибари. В римската империя по него време рибарите са били последното стъпало преди просяците. Нямали са какво да губят затова го последвали. Следователно умишлено първо с тях е общувал. Ще пропусна много подробности и ще карам по същество, преди Исус вече е имало опити чрез смърт да бъде овековечен човек - чети за Соломон /ако не си/.
    Тая тактика вече му е била изключително позната.
    На великата пасха римляните са пращали стражи на всяко струпване на повече хора за да няма размирици, а той съвсем умишлено и съзнателно, както всички знаем почва да 'прави панаири, както му викаме' в свещения храм.
    Първата му цел - да привлече вниманието на римляните - Успешна.
    Втората му цел - да бъде убит.
    Да кажеш, че си ЦАР - син Божий пред римляните е равно на "аз съм непокорен на падишаха" по времето на османското иго в България. Сигурна смърт.
    Разпъването на кръст е било напълно обичайно по него време.
    Можем да се осъмним в това,че безпощадния Пилат Понтийски - управник на Юдея е попитал народа дали да го убият понеже е исторически несъвместимо.
    1974 /ако не се лъжа/ откриха евангелието на Юда, в което той казва, че Исус го е накарал да го предаде за да го убият. - Целта да бъде убит - Успешна.


    4. Първите евангелия се появяват през 70г. - на Лука и Марко.
    Как е възможно цели 40г. никой да не се сеща за него. И защо не се знае къде е роден.Все едно ние да не знаем къде е роден Левски, който е живял кажи речи оня ден.

    5. Исус Възкръсва. И ние вярваме в това?!
    Митра, Атис, Адон, Озирис - те всички възкръсват, но НЕ те са мит, за нас това е лъжа. А Исус?!

    6. В библията се споменава, че Исус пощава ВСИЧКО. Искаш ли опрощение, ще го получиш. Убийства, обиди, дори богохулство би простил, НО НЕ И ОСЪМНЯВАНЕТО В СВЕТИЯ ДУХ.
    ХА! Тук вече става комично. Значи мога да убивам на воля, но нямам право да си помисля, че светия дух не съществува защото бог е в моите мисли. Той веднага ще разбере и ме чака мъчение в ада.

    Мога да ти изредя 50 точки, на които да очаквам отговор, ама найсе.

    "Тези врагове, които не ме искат за техен управник да бъдат доведени тук и убити пред мен" Исус, Лука 19:27.

    И те така, ще очаквам отговор на поставените въпроси.
    /Съжалявам, че така разбъркано ги поставих, но много ми се въртят в главата, пълна глава - какво да правиш ?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 24.08.11 05:56#3vqrna na isus vqrna na isus НовакРегистрация: 22.08.11Град: ПерникОтговори: 32от: Исус е Пътя, Истината и ЖивотаИсус е жив и реален. Има разлика между Исус и измислените от хората богове. Исус е жив и реален.ОтговорОтговор с цитат
  • 24.08.11 08:24#4СлавеяСлавеяНовакРегистрация: 08.08.11Град: -Отговори: 14от: Исус е Пътя, Истината и ЖивотаКато не можеш да аргументираш нещо, не го твърди защото изглеждаш слаба.ОтговорОтговор с цитат
  • 25.08.11 03:08#5vqrna na isus vqrna na isus НовакРегистрация: 22.08.11Град: ПерникОтговори: 32от: Исус е Пътя, Истината и ЖивотаМога да го аргументирам, но просто не бързам. Имам аргумент и то неуспорим. ОтговорОтговор с цитат
  • 25.08.11 07:02#6СлавеяСлавеяНовакРегистрация: 08.08.11Град: -Отговори: 14от: Исус е Пътя, Истината и ЖивотаПризнай си, че на сляпо вярваш и толкоз. Не е срамно. Има милиони заблудени като теб.
    Изредих ти толкова много доказателства, които не можеш да оспориш и обориш, че...
    Прав път на правоверните.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.08.11 03:55#7vqrna na isus vqrna na isus НовакРегистрация: 22.08.11Град: ПерникОтговори: 32от: Исус е Пътя, Истината и ЖивотаДобре, изпроси си го.
    Първо, Исус умря на кръста и изкупи греховете ми. Второ,
    Исус ме изцери от церебрална парализа, вдигна ме от инвалидната количка. Аз съм чудо от ръката на бога. Аз съм победителка в Исус богоизбрана. Аз знам неща, които жив човек не знае, той ми откри велики неземни неща.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.08.11 07:18#8СлавеяСлавеяНовакРегистрация: 08.08.11Град: -Отговори: 14от: Исус е Пътя, Истината и ЖивотаАу, я разкажи на нас земните неблагословени и небогопомазани, що е то ? ОтговорОтговор с цитат
  • 27.08.11 11:15#9vqrna na isus vqrna na isus НовакРегистрация: 22.08.11Град: ПерникОтговори: 32от: Исус е Пътя, Истината и ЖивотаЩе направя отделна тема за това. :y: ОтговорОтговор с цитат
  • 28.08.11 02:27#10СлавеяСлавеяНовакРегистрация: 08.08.11Град: -Отговори: 14от: Исус е Пътя, Истината и ЖивотаСупер! Ще чакам с нетърпение разказа ти. :y: ОтговорОтговор с цитат
  • 30.08.11 04:06#11JoroJoroНовакРегистрация: 29.08.11Град: -Отговори: 3от: Исус е Пътя, Истината и ЖивотаОще не е направила нова тема.  ОтговорОтговор с цитат
  • 30.08.11 04:50#12vqrna na isus vqrna na isus НовакРегистрация: 22.08.11Град: ПерникОтговори: 32от: Исус е Пътя, Истината и ЖивотаНямах време, спокойно, започвам. ОтговорОтговор с цитат
  • 30.08.11 10:39#13I believeI believeНовакРегистрация: 25.08.11Град: -Отговори: 37от: Исус е Пътя, Истината и Животаizbranata ot isus :Нямах време, спокойно, започвам.

    Хайде, че и на мен ми стана интересно. Искам да чуя историята ти. Отдели 5 минути, за да я разкажеш.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 01.09.11 09:57#14inranxaninranxanНовакРегистрация: 15.08.11Град: -Отговори: 39от: Исус е Пътя, Истината и ЖивотаОтговарям на тези, които мислят, че няма духовен свят и не вярват, че има задгробен живот и не вярват в Иешуа-Иисус -Христос.
    Според мен да сочиш нещо, което всеки би трябвало да има мозък да прецени е излишно, а за тези, които нямат, може само да се свидетелства.
    Ето моето Свидетелство.
    1. Бил съм посещаван от ангел или светец докато четях житието на един руски чудотворец - не е плод на фантазията ми, усеща се с душата точно както усещаш когато си влюбен така и това не може да се сбърка, изключително е.
    2. Бил съм посещаван и от демон - и това не може да се сбърка може да се осереш от страх, ако си по страхлив. Е, аз не съм от страхливите, ама почти се осрах. Идва 3 пъти през 1 година, докато 3тия път когато дойде вече не го посрещнах със страх и повече не дойде.

    Та, щом тези неща съществуват мисля, че и останалите също съществуват. Още повече, че за тях свидетелстват хора, които след молитва творят чудеса и то наши съвременници.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 02.09.11 10:51#15vqrna na isus vqrna na isus НовакРегистрация: 22.08.11Град: ПерникОтговори: 32от: Исус е Пътя, Истината и ЖивотаСъгласна съм с теб.ОтговорОтговор с цитат
  • 02.09.11 01:34#16MiroMiroНовакРегистрация: 02.09.11Град: -Отговори: 10от: Исус е Пътя, Истината и ЖивотаМного хубави думи, но са думи на сляпо вярващ. Каквото и да ти се каже, каквото и да прочетеш, каквото и да чуеш винаги го поставяй на съмнение и го изследвай сам, само така ще стигнеш до истината. Не е нужно да притежаваш библията за да стигнеш до Бог, той е в теб само го пусни.
    Притчите за Исус в библията са манипулирани от църквата. Не всичко е истината която трябва да стигне до теб.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest