Sanovnik.bg»Форум»Съновник»Страшни, измъчващи кошмари

Страшни, измъчващи кошмари

  • 11.08.11 04:36#1DeniDeniНовакРегистрация: 11.08.11Град: -Отговори: 2Страшни, измъчващи кошмариЗдравейте.
    Имам голям проблем със сънищата си. Сънувам абсолютно всяка нощ по няколко сънища и 90% са кошмари или лоши сънища, които много ме притесняват и сякаш убиват целият ми сън и се събуждам изморена, често уплашена и много тъжна или намръщена. Много страдам от това и вече не зная какво да направя. От много малка 4-5 годишна помня кошмарите.

    Сега съм прясно събудена от поредният кошмар.
    Бях в много заснежена планина с куче немска овчарка, което водех на повод. Също и с двама мъже, единият от които познавах, за другият не се сещам. Беше тъмно и вървяхме но имаше доста препядствия а аз бях явно на-отпред при, което паднах от някаква скала, ужасно висока заеднос кучето, падането беше дълго и бавно, при което се намествах съзнателно за да падна по възможно най-добрия така да се каже начин...а кучето в ръката ми падаше с мен.

    След падането, усещах болка по цялото тяло и чувах момчетата да си говорят дали съм жива, след което започнаха да слизат към мен, но не дойдоха при мен. Тръгнаха в различни посоки а аз едва говорех да ми помогнат. През това време се появи един ЛЪВ?! Които започна да се ръмжи с овчарката ми на няколко пъти тръгваха да се сдавят, но той се скриваше. Когато пак извиках да ми помогнат и да не ме оставят, момчето, което познавах Владо се върна и ме попита какво искам и защо да ми помагал, каза ми че съм дете..след което лъвът отново се появи и започна да се дави с мойта овчарка, аз пищях от ужас и страх, след което лъвът нападна мен, захапвайки ме за лявата ръка и не пускайки ме а кучето нападна Владо захапвайки го за врата.

    Събудих се вкоченена от болка и страх, със ужасно усещане в лявата ръка, пресъхнала уста и сякаш страха се беше настанил в гърдите ми..

    Много често сънувам как ме нападат животни диви или кучета, също и вълци,змии.. Просто ме измъчват ужасно, такъв страх такова чудо. А обичам животните и то много, да не кажа повече от хората, но такива съновни преживявания са ми ужасно мъчителни и се чудя дали някой ден ще спрат и ще имам спокоен сън.

    Надявам се някой да ми помогне в тълкуването.
    Благодаря ви.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 11.08.11 09:37#2Elena TodorovaElena TodorovaГотвачРегистрация: 06.05.10Град: -Отговори: 32от: Страшни, измъчващи кошмариКошмарите са едно на ръка, но ако сънуваш падене, змии, охапване, слизане в някаква пропаст и тем подобни, това са все знаци за някакви проблеми, неприятели и провали.

    Повтарящите се сънища са знак за някакъв нерешен проблем. Затова може би ти се дава знак да направиш нещо.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 11.08.11 11:48#3НадеждаНадеждаНовакРегистрация: 11.08.11Град: -Отговори: 7от: Страшни, измъчващи кошмариПробвай да смениш матрака. А понякога и някое и друго разместване в стаята също може и да помогне, нали се сещаш фън шуй, бля бля. Проветрявай по-често стаята защото и това може да влиае на сънищата ти. Също така споменаваш болка в крайниците - ми може да се дължи на някакво заболяване. Така поне мисля, в крайна сметка за всичко си има логично обяснение.ОтговорОтговор с цитат
  • 12.08.11 12:00#4GrishaGrishaНовакРегистрация: 12.08.11Град: -Отговори: 19от: Страшни, измъчващи кошмариОсвен универсалните символи, описани в съновника, сънищата могат да бъдат тълкувани и чрез индивидуалните преживявания. Честите кошмарите и лошите сънища са признак на безпокойство и отразяват страховете, тревогите и проблемите, с които се опитваш да се справиш. Ако се повтарят, означава, че проблемът не е решен и си под силно психическо напрежение. Травми, които не са преодолени докрай, могат да те връщат към миналото подсъзнателно. Някои препоръчват да се описват сънищата, които не искаме да се повтарят – така преминават през съзнанието и ни помагат да ги осмислим.
    Когато се приготвяш за сън избягвай да мислиш за неприятни неща и се старай тялото ти да е максимално отпуснато. Лягай си с усмивка и увереност, че няма неразрешими задачи. Използвай релаксиращи техники и заспивай с мисълта, че че всичко, което предстои, е добро, а ако възникнат трудности, ще ги преодолееш много успешно. Медитирай или си повтаряй молитва за това, което искаш да постигнеш.
    Чай от мента или лайка, прясното мляко вечер помагат за отпускане на нервите, а късното ядене и цигарите не стимулират спокойния сън.
    Ако все пак не можеш да се отърсиш от мисълта за някой проблем преди лягане, си нахвърли на лист какви са възможните решения и начините за постигането им – това освобождава натрупаното напрежение.
    Не е препоръчително да гледаш вечер филми на ужасите или екшъни.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 02.09.11 12:26#5I believeI believeНовакРегистрация: 25.08.11Град: -Отговори: 37от: Страшни, измъчващи кошмариСъгласна съм. Аз няма да забравя, как имах едно лято, в което цялото лято аз не можех да заспя преди 6-7 сутринта. Това беше цялото лято, а заспях ли следваха многобройни кошмари. По принцип като дете бях безстрашна, нито от насекоми ме е било страх, нито от влечуги, нито от животни, абе май само от призраци си имах страх (въпреки, че не съм се сблъсквала лице в лице с тях, но и не горя от желание да ми се случи). Та, не знам точно как, откаде и какво съм преживяла, но в един момент настана един панически страх в мен. Всичко започна точно това лято. Аз не можех да влезна в стаята ми без да се огледам за паяци по стените и тавана. Имаше ли посмъртно нямаше да си легна, без да накарам някой да го(ги) убие. Беше станало като мания. Не знам на какво се дължеше. Спомням си много добре, как имаше някакъв паяк, а леля ми (бях в тях тогава) отказа да го убие, не помня защо. Не мигнах цяла нощ, не само това, но изпитвах панически страх, че ако си затворя очите, той ще ме полази. После същото лято баща ми направи голямата грешка да ми сподели как един негов колега както си спял и някаква малка хлебарка му влезнала в ухото и той едва не откачил, защото трябвало да иде до болницата през нощта, за да му я извадят, толкова навътре е била влезнала. И това да я усещаш, чувстваш как лази направо в мозъка ти, ужас! На мен само това ми липсваше, след този разказ спях завита през глава сигурно месеци.

    За някои е абсурдно, но е факт, фобията си е фобия. А по-лошото е, че когато спях, сънувах отново насекоми или влечуги (главно змии и гущери). На ясно бях, че всичко е заради фобията ми. Няма да забравя, че в поредната нощ, в която не спах, четох книга до 6 сутринта, после съм заспала към 7 (спокойна, защото вече беше светло и можех да вида всичко само като си отворя очите). Заспах и сънувах приятеля на сестра ми. Говорихме си, бяхме в леля ми отново и обстановката беше една старинна (типично за моите сънища, нищо не е както е в действителност що се отнася до сгради и обкражение). По едно време, усетих в съня си, адска болка в коленете и буквално се строполих на тях. В следващия миг виждам как приятеля на сестра ми ме гледа с един демоничен поглед (в смисъл с една мазна усмивка и ококорени очи, доволен от това, което е на път да направи) и в следващият миг го виждам как бута капака на една много голяма и много стара ракла или съндък, не знам точно. И в момента, в който пада капака от него излизат и почват да лазят навсякаде всякакви насекоми, милиони бяха, а аз бях на колене, точно до тоя съндък и не можех да помръдна. Единственото, което помня, беше че се скъсвах от крещене, истерично крещене от ужас, защото те вече почваха и по мен да ходят - паяци, стоножки, хлебарки, всякакви гадини. Беше един от най-най-ужасните ми сънища. Събудих се цялата мокра и седнала в леглото, с много учестено дишане и пулс.

    И сега сънувам пак насекоми и влечуги, но е по-рядко. Поне знам, че е защото те са ми фобия. Вгледай се в себе си и виж какво те плаши и от какво се страхуваш. И наистина не си го мисли, преди да си легнеш, защото шанса да го сънуваш се увеличава много!
    Grozdanov :Освен универсалните символи, описани в съновника, сънищата могат да бъдат тълкувани и чрез индивидуалните преживявания. Честите кошмарите и лошите сънища са признак на безпокойство и отразяват страховете, тревогите и проблемите, с които се опитваш да се справиш. Ако се повтарят, означава, че проблемът не е решен и си под силно психическо напрежение. Травми, които не са преодолени докрай, могат да те връщат към миналото подсъзнателно. Някои препоръчват да се описват сънищата, които не искаме да се повтарят – така преминават през съзнанието и ни помагат да ги осмислим.
    Когато се приготвяш за сън избягвай да мислиш за неприятни неща и се старай тялото ти да е максимално отпуснато. Лягай си с усмивка и увереност, че няма неразрешими задачи. Използвай релаксиращи техники и заспивай с мисълта, че че всичко, което предстои, е добро, а ако възникнат трудности, ще ги преодолееш много успешно. Медитирай или си повтаряй молитва за това, което искаш да постигнеш.
    Чай от мента или лайка, прясното мляко вечер помагат за отпускане на нервите, а късното ядене и цигарите не стимулират спокойния сън.
    Ако все пак не можеш да се отърсиш от мисълта за някой проблем преди лягане, си нахвърли на лист какви са възможните решения и начините за постигането им – това освобождава натрупаното напрежение.
    Не е препоръчително да гледаш вечер филми на ужасите или екшъни.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 02.09.11 04:19#6DeniDeniНовакРегистрация: 11.08.11Град: -Отговори: 2от: Страшни, измъчващи кошмариБлагодаря ви за отговорите, мили хора.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest