- 18.11.10 09:38#1Какво представляват чакрите?Здравейте,
знам, че ще ви се стори глупав въпросът ми, но съм много нова и не знам. Какво представляват всъшност чакрите?ОтговорОтговор с цитат - 20.11.10 11:22#2от: Какво представляват чакрите?Чакрите са енергийните центрове на човека. Самият превод на думата чакра от азиатски означава колело. Чакрите са огледало на енергиите на Вселената в нашето тяло. Можеж да си ги представиш като проекция върху тялото. Най-често използваме две проекции - отпред на тялото и по гръбнака, тяхното местоположението съвпада с определени нервни центрове на гръбначния мозък. :y:
Всяка чакра е свързана и с определени области от тялото, обикновено с тези, до които е разположена, затова увреждането на чакрите води до разболяване на съответните органи.
Тялото има много енергийни центрове т.е. чакри, но основните са седем. Тяхното цветовото съответствие е:
Червеното съответства на коренната чакра. Червеното се свързва с физическото ниво и е носител на първопричината. То е инициаторът, създателят, новаторът.
Оранжевото съответства на коремната чакра. И в действията, и в мислите си оранжевото винаги се стреми и означава само едно: баланс. Баланс между физическата природа и интелекта.
Жълтото съответства на чакрата на слънчевия сплит и носи енергията на интелектът, който отделя човека от животинската му природа, заложена в неговия биологичен вид.
Зеленото съответства на сърдечната чакра. Зеленото е цветът на природата и равновесието между множеството постоянно променящи се сили. Зеленото бележи средата между червения и виолетовия край па видимия спектър.
Синьото съответства на чакрата на гърлото. Синьото бележи оттласването от чисто физическите сфери на живота и навлизането в духовните. Синьото ни дава чувство за дълбочина. Временното потъва в утехата на вечността.
Индигото бележи чакрата на челото, позната като чакрата на третото око. Счита се, че тази чакра все още не е развита в човека напълно. Индигото дава духовното прозрение, дължащо се не толкова на вярата и упованието, както е при синьото, а по-скоро на здравата връзка с живота.
Виолетовото съответства на коронната чакра. Нейното развитие също не е напълно осъществило се в хората днес. С виолетовото прекрачваме отвъд вярата на синьото в духа и интуитивното вникване на индигото в действителността. Виолетовото съзнателно се стреми да разгадае реалността на житейския процес.
ОтговорОтговор с цитат - 21.11.10 01:52#3от: Какво представляват чакрите?Не знам за тези чакри, но в една от сериите на Sex and the City , една какво направи с чакрите на мъжа си, ще се помни дълго ..ако е възможно това :wink: ОтговорОтговор с цитат
- 29.06.13 11:39#4от: Какво представляват чакрите?Аз всяка вечер лекувам своите чакри, като редя цветни камъчета по цялото ми тяло.
ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest