Откриха легендарен римски град, унищожен от цунами

Откриха легендарен римски град, унищожен от цунами

Чудовищно цунами срива до основи древноримският град Неаполис, а това вече не е само легенда, а доказано събитие. Подводни археолози откриха останки от този важен за времето си център на Древен Рим.

1

Цунами

Цунами - Най-новите текстове и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко касещо Цунами. Материали за Цунами от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Цунами.
Цунами - Астрономи: Астероид и мегацунами носят края на света през февруари

Астрономи: Астероид и мегацунами носят края на света през февруари

29.01.201701129

Миналата година НАСА откри неясен обект, който може да бъде комета или астероид, приближаващ се с главоломна скорост към Земята. Огромният астероид се е запътил директно към Земята и на 16 февруари той ще удари нейната повърхност, причинявайки мегацунами

Цунами - Учени: Мощно цунами в Средиземно море може да отнеме живота на милиони

Учени: Мощно цунами в Средиземно море може да отнеме живота на милиони

01.09.201503716

Огромна вълна цунами в Средиземно море може да отнеме живота на приблизително 130 милиона човека, живеещи по бреговете на затворения морски басейн. Вълните ще погълнат множеството курортни селища

Цунами - Геолози: Мощно земетресение и цунами грозят Калифорния

Геолози: Мощно земетресение и цунами грозят Калифорния

06.06.201501530

Научнопопулярния канал Дискавъри направиха филм, търсещ какви са възможните природни стихии, които биха унищожили Меката на киното и щата Калифорния заедно с нея.

Цунами - Разрушителната сила на земетресенията

Разрушителната сила на земетресенията

26.06.201405621

Земетресенията са сред най-опасните природни бедствия, които предизвикват други бедствия като цунами, свлачища, лавини. Аляска е най-голямата земетръсна зона, на всеки 14 години има силни земетресения

Цунами - Американец строи съвременен Ноев ковчег

Американец строи съвременен Ноев ковчег

18.05.201402287

Американецът Крис Робинсън започва да строи модерен Ноев ковчег в началото на 2012 година. Надеждите на изобретателя са, че до края на тази година ще успее да завърши своята цунами топка и да я представи.

Цунами - Повишаване на морското равнище заплашва цели градове

Повишаване на морското равнище заплашва цели градове

16.05.201401941

Американските учени предупреждават, че ледниците в района на Антарктика са започнали тревожно да се топят, което може видимо да повиши морското равнище.

Цунами - Земетресение в Япония е променило гравитацията

Земетресение в Япония е променило гравитацията

09.12.201303697

Данните, получени наскоро от европейския спътник ГОЦЕ, показват, че опустошителното земетресение в Япония през 2011 г. е оставило своя отпечатък върху гравитацията на нашата планета.

Цунами - Образуване, предсказване и сила на цунамита

Образуване, предсказване и сила на цунамита

31.01.201305288

Думата цунами е японска и идва от цу , означаващо пристанище и нами , което е вълна. Цунами факти. Цунами се образува от изригвания на вулкани, земетресения, разместване на водните маси.

Цунами - Руснаци предричат Апокалипсис в Америка

Руснаци предричат Апокалипсис в Америка

31.08.2011094149

Разтърсващо предупреждение отправиха руските учени Виктория Попова и Лидия Андриянова. Според тях на човечеството предстои серия от катаклизми, като те ще стартират от САЩ.

Цунами - Най-опасните места на планетата

Най-опасните места на планетата

14.08.201105732

Едно от най-опасните места на планетата е езерото Ниос в Камерун, на дъното на което изригва въглероден двуокис. Спящи вулкани дебнат Неапол, земетресения заплашват Ява и Суматра.