Свойствата на кървавия камък Хелиотроп

Свойствата на кървавия камък Хелиотроп

Хелиотропът е камък с удивително разнообразни приложения. Вярванията на древните му приписват свойства, свързани със защитата от врагове, лекуването на рани и спиране на кръвотечението. Вижте още за Кървавия камък или. . .

1

Полускъпоценни камъни

Полускъпоценни камъни - Актуални теми и статии. Мистерии, загадки и всичко относно Полускъпоценни камъни. Материали за Полускъпоценни камъни от Средновековието до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Полускъпоценни камъни.
Полускъпоценни камъни - Избери си камък и виж какво ще ти разкрие той

Избери си камък и виж какво ще ти разкрие той

16.09.2017070831

Изберете си един от камъните на картината и вижте какво ще разкрие той за вашите преживявания, страхове, надежди.

Полускъпоценни камъни - Мистичните свойства на флуорита

Мистичните свойства на флуорита

18.07.20160865

Легендите говорят, че във флуорита се крият всички цветове на дъгата, както и нейната мистична сила. Камъкът е символ на отговорността и подчинението. Той има най-силно въздействие върху хората със зодии скорпион, водолей и риби.

Полускъпоценни камъни - Чудотворният хематит разваля най-страшната магия - кръвната!

Чудотворният хематит разваля най-страшната магия - кръвната!

21.06.2016032042

Хематитът е един от онези дарове на Земята, които имат своята скрита сила и енергия. Благодарение на нея, с тези ценни камъни човек може да се предпази от множество опасни заболявания. Известен като камъка на магьосниците в миналото, хематитът. . .

Полускъпоценни камъни - Значение и действие на циркония

Значение и действие на циркония

19.02.201604804

Природният, естествен цирконий днес не се оценява по достойнство заради направения в изкуствени условия негов двойник, имитиращ диаманти. Много хора не осъзнават, че истинският цирконий също е много красив скъпоценен камък.

Полускъпоценни камъни - Камъни за сънища

Камъни за сънища

22.05.201404123

Един от камъните, които има силата да превръща сънищата в ярки и прекрасни, е лунният камък. Той уравновесява психичното и емоционалното състояние и спомага за добрия сън.

Полускъпоценни камъни - Гибелните свойства на минералите

Гибелните свойства на минералите

02.09.201305907

Много от минералите, които можем да срещнем в природата, имат свойствата да лекуват и убиват. Хиляди истории разказват за пътешественици, които щом се докоснели до някои камък, изненадващо умирали.

Полускъпоценни камъни - Опалите - история и символика

Опалите - история и символика

21.02.201304493

Преданието гласи, че кралят на Испания Алфонцо XII подарил на много красивата си и изключително млада жена огърлица с опали. След като сложила бижуто и го носила известно време, умряла.

Полускъпоценни камъни - Оникс - значение и свойства

Оникс - значение и свойства

21.09.2012050324

Ако сте човек с желязна дисциплина, ониксът ще ви помогне да осъществявате намеренията си и да продължавате да вървите напред. Наричат го още камък на военоначалниците, лидерите и първооткривателите.

Полускъпоценни камъни - Изберете скъпоценен камък според рождения месец

Изберете скъпоценен камък според рождения месец

12.07.2010028283

Още от древни времена скъпоценните и полускъпоценните камъни служат на хората като талисмани. Те носят щастие, любов и благоденствие, предпазват от зли очи и помагат в трудни ситуации.

Полускъпоценни камъни - Свойства на тигровото око в годината на Тигъра

Свойства на тигровото око в годината на Тигъра

03.01.201006272

Тигровото око е полускъпоценен камък, познат още от древността, използван като амулети. Тигровото око лекува болести. Вижте още легенди и вярвания, свързани с тигровото око и годината на тигъра.