Черните лунни кратери са пълни с вода?

Черните лунни кратери са пълни с вода?

На последните получени снимки от северния полюс на Луната ясно се виждат черни вдлъбнатини с изключително черен цвят. Тези фотографии дадоха много материал за разсъждение на специалистите, както и на любителите на конспиративните теории

1

Кратери

Кратери - Актуални теми и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко свързано с Кратери. Любопитни статии за Кратери от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Кратери.
Кратери - Откриха кратер на Марс, по-голям от Калифорния и Тексас

Откриха кратер на Марс, по-голям от Калифорния и Тексас

01.09.20150417

Кратер, по-голям от територията на Калифорния и Тексас взети заедно, откри мултифункционалният космически апарат Марс Риконъсънс Орбитър в края на миналата година.

Кратери - Метеорит се разби край столицата на Никарагуа

Метеорит се разби край столицата на Никарагуа

08.09.20140847

Астероид е паднал в столицата на Никарагуа – Манагуа, оставяйки след себе си 12-метров кратер. Свидетели разказват, че след сблъсъка му с Земята се чул мощен взрив.

Кратери - Появяват се нови загадъчни дупки в Сибир

Появяват се нови загадъчни дупки в Сибир

06.08.201403248

В Сибир се появиха нови два кратера с неясен произход, след като само преди няколко седмици на Ямалския полуостров изникна дупка, чиито изследвания така и не установиха откъде се е появила.

Кратери - Мистериозен кратер се появи в Сибир

Мистериозен кратер се появи в Сибир

21.07.201402019

Прелитащ хеликоптер засне над Сибир огромен кратер, за който не се знае откъде се е появил. Според данните от камерата на пилотите кратерът е с диаметър от 80 метра.

Кратери - Огромни дупки поглъщат къщи в бразилски град

Огромни дупки поглъщат къщи в бразилски град

11.01.201402466

Жителите на бразилския град Абететуба в щата Пара станаха свидетели на страховито и шокиращо природно явления, при което гигантски дупки погълнаха десетки къщи в района една след друга.

Кратери - Откриха древен океан от магма на Меркурий

Откриха древен океан от магма на Меркурий

23.02.201301198

Според учените от Масачузетския технологически институт на Меркурий е имало голям океан от магма. Астрономите смятат, че скоро след формирането на планетата, което е станало преди 4. 5 милиарда години, на повърхността й е имало океан от течна магма.

Кратери - На древна плочка е описано падането на астероид на Земята

На древна плочка е описано падането на астероид на Земята

10.06.201007296

Двама британски учени предложиха оригинален прочит на асирийска кръгла клинописна плочка от VIII в. пр. Хр. Те предполагат, че на нея е показана траекторията на полета на астериод.

Кратери - Окото на Сахара – дело на извънземни?

Окото на Сахара – дело на извънземни?

14.01.201008386

Окото на Сахара е една от големите загадки на планетата. Не е ясно как се е образувал идеално кръглият кратер, който е 50 километра в диаметър. Вижда се ясно от Космоса.

Кратери - Астероиди удрят Антарктида през ледниковия период

Астероиди удрят Антарктида през ледниковия период

21.07.200903133

Учени откриха кратери на Антарктида причинени от сблъсък с астероиди. При използването на сателити били забелязани аномалиите. Твърди се, че динозаврите изчезнали след сблъсък с астероиди.

Кратери - Динозаврите са умрели само за няколко часа

Динозаврите са умрели само за няколко часа

11.12.200808019

След падането на метеорит на Земята преди 65 милиона години повечето животни са загинали за няколко часа. Ударът на космическия обект в земната повърхност е довел до изчезването на над 70 процента от