Непозната форма на живот е обитавала Земята

Непозната форма на живот е обитавала Земята

В търсенето на нов живот учените никога не се ограничават само в това да търсят какво има на дадена планета в момента. Винаги се търси възможност по някое време в историята да е съществувала определена комплексна форма на живот.

1

Кислород

Кислород - Актуални заглавия и статии. Мистика, загадки и всичко касещо Кислород. Любопитни статии за Кислород от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Кислород.
Кислород - Не е шега! Земята губи кислорода, необходим ни за живот

Не е шега! Земята губи кислорода, необходим ни за живот

29.09.20160607

Количеството на кислород на планетата е намаляло с около 1 процент през последните 800 хиляди години, като учените са категорични, че тенденцията трябва да се прекъсне.

Кислород - Иновация - изкуствени листа ще генерират кислород

Иновация - изкуствени листа ще генерират кислород

29.11.20140545

Проектът Копринен лист (Silk Leaf) е реализиран в близко сътрудничество с учени от Лабораторията по коприната в университета Тъфтс. Полученото е първият фотосинтетичен материал, който спокойно живее и диша както обикновено листо.

Кислород - Находище на въглерод заплашва климата на Земята

Находище на въглерод заплашва климата на Земята

27.05.201401715

Проучване в американския щат Небраска откри огромно находище на въглерод в региона на Великите равнини, който, ако бъде освободен, сериозно ще застраши климата на планетата.

Кислород - Сеем семената на живота във Вселената

Сеем семената на живота във Вселената

02.05.201102086

За да запазим земните форми на живот, ще разпръскваме из Вселената контейнери с бактерии, които произвеждат кислород. Те ще подготвят близките до нас планети към условия за висши организми.

Кислород - Откриха живот на спътник на Сатурн?

Откриха живот на спътник на Сатурн?

21.07.201005256

От НАСА откриха следи от живот на спътника на Сатурн - Титан. Водородът в атмосферата му се използва от биологични форми по аналогичен начин, както на Земята живите организми дишат кислород.