Ето го дневникът по строежа на Голямата пирамида в Гиза

Ето го дневникът по строежа на Голямата пирамида в Гиза

Най-старият открит писмен документ в Египет бе изложен в музея в Кайро. Той представлява дневник, който детайлно описва дейностите по изграждане на Голямата пирамида в Гиза.

1

Египтяни

Египтяни - Най-новите заглавия и статии. Мистика, загадки и всичко свързано с Египтяни. Материали за Египтяни от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Египтяни.
Египтяни - Невероятни палави факти от Древен Египет

Невероятни палави факти от Древен Египет

22.05.201602996

Древен Египет продължава да ни удивлява с невероятните си традиции и обичаи и до днес. Многовековната държава, разположена в Североизточна Африка по долното течение на река Нил, е имала едни от най-интересните секс обичаи.

Египтяни - Доказателства за напредналата техника в Древен Египет

Доказателства за напредналата техника в Древен Египет

24.02.201307698

Древните каменни здания и пирамиди никога не са били проектирани да станат гробници на царете, а са служели като енергийни центрове. В тях са използвани течаща вода и слънчева енергия от слънчевата светлина

Египтяни - Медицината на Древна Гърция

Медицината на Древна Гърция

03.12.201107028

Лечебното изкуство на гърците се развило под влияние на вавилонците, персите и египтяните. Гръцките лечители често посещавали страните на Изтока.

Египтяни - Празнуването на Нова година започнало в древна Месопотамия

Празнуването на Нова година започнало в древна Месопотамия

28.12.201003262

Традицията за празнуването на идването на Нова година започнало в Древна Месопотамия. Юлий Цезар въвел календара на египтяните, според който годината имала триста шестдесет и пет дни.

Египтяни - Бивши прокажени заживяха щастливо

Бивши прокажени заживяха щастливо

17.09.201002809

Египтяни, боледували от проказа, заживяха щастливо в лепрозорий близо до Кайро. Това е място за лечение на болни от проказа, което вече е превърнато в селище с над 5000 човека.

Египтяни - Гримът на египтяните ги предпазвал от инфекции

Гримът на египтяните ги предпазвал от инфекции

20.01.201005734

Дебело изрисуваните клепачи на египтяните не са имали само разкрасителна, но и здравословна цел. Хората в Древен Египет са се предпазвали с грима от инфекции като конюктивит.

Египтяни - Дело ли са пирамидите на извънземни?

Дело ли са пирамидите на извънземни?

26.02.2009018087

Наред с множеството теории за произхода на египетските пирамиди, има и такива, според които пирамидите са дело на извънземни