6 369 Статии,9 533 Сънища,5 341 Истории
Поверията от ежедневието, които вещаят нещо добро

Поверията от ежедневието, които вещаят нещо добро

1

Много неща, които се случват в ежедневието, могат да служат като ориентир за това дали ще се случи нещо добро или не. Има народни поверия, според които ако дадено нещо се случи, ще последва нещо хубаво или точно обратното.

1

Поверия

Поверия - Последните текстове и публикации. Необясними явления, загадки и всичко за Поверия. Любопитни статии за Поверия от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Поверия.

Популярни

Поверия - Джеминидите и поверията за метеорите

Джеминидите и поверията за метеорите

22.10.20150223

Хората вярвали, че метеорите са носители на злокобни сили и предвестници на войни, болести и нещастия. През Римско време пък се появило твърдението, че метеорите всъщност са свещи, запалени от ангелите на небето.

Поверия - Поверията за забогатяване от цял свят

Поверията за забогатяване от цял свят

10.07.201504550

Всяка една от националностите има специфични суеверия, с които вярва, че привлича парите и късмета в живота си. Някои от тях вярват в символи на животни, а други – в цветове.

Поверия - Поверия, свързани с християнския кръст

Поверия, свързани с християнския кръст

03.04.201501941

Носенето на кръст е сред най-разпространените ритуали за късмет и благополучие в християнския свят. Разбира се много от поверията, свързани с християнския кръст, са предадени и в обичаите при честването на някои празници.

Поверия - Странни факти за месец януари

Странни факти за месец януари

09.01.201502247

Януари е първият месец на годината. Той идва със студено време, депресии след празниците и абсолютно нежелание за работа. Освен това е популярен и с друго – януари е месецът на разделите.

Поверия - Новогодишни суеверия

Новогодишни суеверия

31.12.201407980

Нова година е още един чудесен повод за измисляне на различни суеверия, които да ни донесат съответно повече късмет през идната година, повече пари или нещо друго.

Поверия - Поверия за Коледа

Поверия за Коледа

25.12.201435831

Съществуват много поверия за Коледа, които са били важна част от отбелязването на празника. Едно от поверията за Коледа е, че всеки трябва да отиде и да си купи нещо от пазара.

Поверия - Какви са поверията при носене на кръст

Какви са поверията при носене на кръст

22.10.2014819816

Кръстът се смята за най-силният християнски талисман, заради което много вярващи го носят. Освен да ни защитава обаче реликвата може да алармира и за опасности според поверията.

Поверия - Какви са народните поверия за солта и захарта

Какви са народните поверия за солта и захарта

15.10.201418381

Според народните поверия захарта и солта могат да помогнат при предсказването на бъдещи събития. С тяхна помощ можем да изчистим дома си от негативни влияния.

Поверия - Дърветата, които предпазват от нещастия и злини

Дърветата, които предпазват от нещастия и злини

05.10.201445625

В българската народна традиция има три дървета, които могат да се използват за предпазване от нещастия и злини. Те носят в един дом здраве, дълголетие и голямо щастие.

Поверия - Поверия за счупени предмети

Поверия за счупени предмети

25.01.2014612730

Едно от най-древните поверия гласи, че ако счупиш огледало, те очакват седем години нещастие. Лошо е, ако преди да се счупи огледалото, сте се огледали в него, а още по-лошо е, ако се огледате в счупените парчета.

Избрани

Популярно днес

 • Споделени Истории

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

 • Мистерии и Загадки

 • Най-новите
 • Последно коментирани
 • Популярни
 • Най-коментирани

В актуалната подстраница ще откриеш последните любопитни теми и публикации относно Поверия. Редакторският ни екип се стреми да добавя постоянно разнообразни текстове за Поверия. Пишете ни ако имате предложения или критика, ще се радваме да разширим показаните статии за Поверия. Съновник.бг - сайт за сънища, загадки, мистика и Поверия. Поверия, снимки и класации.