6 556 Статии,9 533 Сънища,5 383 Истории
Поверия за определяне на бъдещия пол на детето

Поверия за определяне на бъдещия пол на детето

2

Според народните поверия ако коремът на майката е заострен в предния край, тя ще роди момче. Ако външността на майката не се променя по време на бременността и тя става по-красива, бебето й ще бъде от мъжки пол.

1

Поверия

Поверия - Последните текстове и публикации. Необясними явления, загадки и всичко за Поверия. Любопитни статии за Поверия от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Поверия.

Популярни

Поверия - Старите български поверия за Коледа

Старите български поверия за Коледа

25.12.201501090

Около Коледа съществуват много поверия, които ни показват как да привлечем късмета на наша страна. В списъка на забранени и позволени действия в деня на най-големия християнски празник попадат и старите български поверия

Поверия - Суеверията, в които вярват испанците

Суеверията, в които вярват испанците

17.12.20150379

Испанците са суеверни не по-малко от всяка друга нация на планетата. При тях обаче има малко по-различни поверия, които могат да ги изплашат, тъй като символизират нещастието.

Поверия - Поверията от ежедневието, които вещаят нещо добро

Поверията от ежедневието, които вещаят нещо добро

08.11.201514363

Много неща, които се случват в ежедневието, могат да служат като ориентир за това дали ще се случи нещо добро или не. Има народни поверия, според които ако дадено нещо се случи, ще последва нещо хубаво или точно обратното.

Поверия - Джеминидите и поверията за метеорите

Джеминидите и поверията за метеорите

22.10.20150255

Хората вярвали, че метеорите са носители на злокобни сили и предвестници на войни, болести и нещастия. През Римско време пък се появило твърдението, че метеорите всъщност са свещи, запалени от ангелите на небето.

Поверия - Поверията за забогатяване от цял свят

Поверията за забогатяване от цял свят

10.07.201505410

Всяка една от националностите има специфични суеверия, с които вярва, че привлича парите и късмета в живота си. Някои от тях вярват в символи на животни, а други – в цветове.

Поверия - Поверия, свързани с християнския кръст

Поверия, свързани с християнския кръст

03.04.201502098

Носенето на кръст е сред най-разпространените ритуали за късмет и благополучие в християнския свят. Разбира се много от поверията, свързани с християнския кръст, са предадени и в обичаите при честването на някои празници.

Поверия - Странни факти за месец януари

Странни факти за месец януари

09.01.201502331

Януари е първият месец на годината. Той идва със студено време, депресии след празниците и абсолютно нежелание за работа. Освен това е популярен и с друго – януари е месецът на разделите.

Поверия - Новогодишни суеверия

Новогодишни суеверия

31.12.201408807

Нова година е още един чудесен повод за измисляне на различни суеверия, които да ни донесат съответно повече късмет през идната година, повече пари или нещо друго.

Поверия - Поверия за Коледа

Поверия за Коледа

25.12.201436625

Съществуват много поверия за Коледа, които са били важна част от отбелязването на празника. Едно от поверията за Коледа е, че всеки трябва да отиде и да си купи нещо от пазара.

Поверия - Какви са поверията при носене на кръст

Какви са поверията при носене на кръст

22.10.2014822562

Кръстът се смята за най-силният християнски талисман, заради което много вярващи го носят. Освен да ни защитава обаче реликвата може да алармира и за опасности според поверията.

Избрани

Популярно днес

 • Споделени Истории

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

 • Мистерии и Загадки

 • Най-новите
 • Последно коментирани
 • Популярни
 • Най-коментирани

В актуалната подстраница ще откриеш последните любопитни теми и публикации относно Поверия. Редакторският ни екип се стреми да добавя постоянно разнообразни текстове за Поверия. Пишете ни ако имате предложения или критика, ще се радваме да разширим показаните статии за Поверия. Съновник.бг - сайт за сънища, загадки, мистика и Поверия. Поверия, снимки и класации.