Египтолог разкри антична загадка

Египтолог разкри антична загадка

2

Мистериозното изчезване на 50-хилядната персийска армия в египетска пустиня през 524 година преди Христа е разгадано от проф. Олаф Капер от университета в Лайден, Холандия.

1

Персия

Персия - Най-новите заглавия и статии. Паранормални явления, загадки и всичко свързано с Персия. Материали за Персия от Средновековието до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Персия.
Персия - Александър Македонски по пътя на славата

Александър Македонски по пътя на славата

02.04.201333429

На 20-годишна възраст Александър е коронясан. Когато седнал на трона, той наследил велика армия и сериозни политически вълнения. Александър Македонски е един от най-великите пълководци

Персия - Медицината на Древна Гърция

Медицината на Древна Гърция

03.12.201106425

Лечебното изкуство на гърците се развило под влияние на вавилонците, персите и египтяните. Гръцките лечители често посещавали страните на Изтока.

Персия - Римската империя - жертва на химическо оръжие

Римската империя - жертва на химическо оръжие

10.09.201115392

Римската империя е била жертва на химическо оръжие. Тази хипотеза е актуална, след като археолози откриха следи от древна химическа война при разкопки в Сирия.

Персия - Ужаси и скорост в древността

Ужаси и скорост в древността

13.07.201114664

През седемнадесети век компрачикосите купували и отвличали деца, за да ги превърнат в уроди за забавление на богати аристократи. В Персия имало експресна куриерска служба.

Персия - И в древността са използвали химическо оръжие

И в древността са използвали химическо оръжие

15.03.201104473

Още преди новата ера се е използвало химическо оръжие с цел елиминиране на противника. Древните гърци и перси са палели огън в тунели, за да убият враговете си с дим.

Персия - Александър Македонски - въплъщение на ужаса в Азия

Александър Македонски - въплъщение на ужаса в Азия

11.06.2010107440

Александър Велики се превръща във въплъщение на ужаса за цяла Азия. През декември 332 г. пр. Христа той влиза в Египет. Той разкрива египетската цивилизация пред останалия свят.

Персия - Персийската империя

Персийската империя

16.07.200918184

Наименованието Персийска империя се отнася до различните династии, управлявали Персия. Кир Велики е основателят на Персийската империя, днешен Иран. Управлението на Дарий I и златният период.

Персия - Чингис Хан

Чингис Хан

08.07.200958479

Историята на момчето Темуджин станало най-великия владел за всички времена - Чингис Хан. Завладяването на Персия, Татарите и древен Китай. Чингис Хан завладявал 4 пъти повече от Александър Македонски.

Персия - Александър Македонски и падането на Персия

Александър Македонски и падането на Персия

30.01.200943947

Александър Македонски решил да завоюва целия свят. В природата на Александър било да изследва нови територии, но светът се оказал много по-голям, отколкото той предполагал.

На тази подстраница ще се натъкнеш на най-новите заглавия и публикации на тема Персия. Екипът на Съновник.бг се стреми да въвежда редовно любопитни текстове относно Персия. Пишете ни ако имате предложения или критики, ще се радваме да разширим показаните статии за Персия. Съновник.бг - сайт за тълкуване на сънища, загадки, мистика и Персия. Персия, идеи и потребителски оценки.