Рупите шокираха с уникална находка

Рупите шокираха с уникална находка

0

Уникална по рода си находка изникна в месността Рупите и по-точно – в античния град Хераклея Синтика. Там археолози се натъкнаха на внушителна надгробна плоча.

1

Находки и Открития

Исторически находки от България и света. Библейски находки и открития на човечеството. Находки от изчезнали цивилизации и култури.

Статии за някои от най-голямите находки и открития на човечеството:
Находки - Ето как изглежда организмът, от който е започнал животът на планетата

Ето как изглежда организмът, от който е започнал животът на планетата

03.02.20170426

Като намачкана торба с огромна уста и без очи учените описват наскоро открита вкаменелост на морско създание, от което се предполага, че е започнал животът на Земята.

Находки - Ужас! Гробница на египетска царица вещае края на света

Ужас! Гробница на египетска царица вещае края на света

11.02.201613796

Проучването на гробницата на Кенткаус, съпруга на египетския фараон Неферефре, показва катаклизми, унищожили египетското царство, които се повтарят и днес.

Находки - Пет исторически находки, които никой все още не е разгадал

Пет исторически находки, които никой все още не е разгадал

14.10.201505245

Въпреки напредъка на науката археолозите до ден днешен продължават да се сблъскват с въпроси, на които не могат да дадат отговор. Предлагаме на вниманието ви пет забележителни археологически открития, за които науката няма отговор.

Находки - Десет факта за Шигирския идол

Десет факта за Шигирския идол

02.10.20150731

Безспорно Шигирският идол е една от най-важните археологически находки в Европа. Най-голямата загадка около него остава мистериозното писание, което покрива повърхността на дървената статуя.

Находки - Небесният диск на Небра

Небесният диск на Небра

14.09.201501994

Артефактът, който по-късно получил прозвището Небесният диск на Небра по името на местността, в която бил открит, веднага заинтригувал учените.

Находки - Откритие поставя под въпрос теориите на еволюцията

Откритие поставя под въпрос теориите на еволюцията

11.09.201502521

Стотици кости на неизвестен до момента на науката прародител са били открити в Южна Африка. Находката е намерена в труднодостъпна пещера и поставя нови въпроси пред теориите за еволюцията на човека.

Находки - Откриха езеро под свещения град на маите

Откриха езеро под свещения град на маите

15.08.201501302

Цяло езеро е било намерено при проучване на мексикански учени под пирамидата на Кукулкан в свещения град на маите Чичен Ица, намиращ се на полуостров Юкатан.

Находки - Разкопаха ценна златна монета в антична крепост

Разкопаха ценна златна монета в антична крепост

27.07.20150916

Археолози са открили златна монета от края на IV и началото на V век при разкопки в първомайското село Драгойново. Експедицията е ръководена от доцент Иван Джамбов.

Находки - Намериха нови геоглифи на платото Наска

Намериха нови геоглифи на платото Наска

16.07.20150945

Нови 24 геоглифа бяха открити на перуанското плато Наска, което до ден днешен продължава да озадачава учените и буди хиляди въпроси без отговор.

Находки - Откриха печата на цар Симеон Велики

Откриха печата на цар Симеон Велики

04.06.201501379

Откриха добре запазен печат на българския владетел цар Симеон Велики. Уникалната находка ще бъде изложена в Националния исторически музей.

На актуалната подстраница ще попаднеш на подбрани заглавия и публикации относно Находки. Редакторският ни екип се стреми да добавя постоянно любопитни текстове за Находки. Пишете ни ако имате предложения или критика, ще се радваме да разширим показаните статии за Находки. Съновник.бг - сайт за сънища, загадки, мистика и Находки. Находки, снимки и потребителски оценки.