6 218 Статии,9 554 Сънища,5 306 Истории
На Марс вероятно е имало езера преди милиарди години

На Марс вероятно е имало езера преди милиарди години

1

Експерти предполагат, че върху кратера Гейл на Марс преди милиарди години са текли потоци и дори е имало цели езера. Марсоходът Кюриосити вече е стигнал този кратер и изпрати първата снимка

1

Марс

Марс - Най-новите текстове и публикации. Паранормални явления, загадки и всичко касещо Марс. Нашите статии за Марс от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Марс.

Популярни

Марс - НАСА: Открихме течаща вода на Марс, животът на планетата е възможен

НАСА: Открихме течаща вода на Марс, животът на планетата е възможен

29.09.20151621

Течаща вода от тесен и близо 100-метров солен поток са открили от НАСА. Новината бе съобщена от Американската космическа агенция на пресконференция, излъчвана на живо по цял свят.

Марс - Стъкло на Марс повдигна въпроса за живот на планетата

Стъкло на Марс повдигна въпроса за живот на планетата

24.09.20150540

Изпратеният да изучава Марс комически апарат Марс Риконъсънс Орбитър откри парче стъкло в кратер на повърхността на Марс.

Марс - Как се оцелява на Марс се учат на Хаваите

Как се оцелява на Марс се учат на Хаваите

03.09.20150209

Генерална репетиция за предстоящото човешко пътуване до Марс стартира на Хаваите. От НАСА обявиха старта на експериментална мисия, в която специално избрани участници трябва да оцелеят психически и физически в ограничено пространство

Марс - Откриха кратер на Марс, по-голям от Калифорния и Тексас

Откриха кратер на Марс, по-голям от Калифорния и Тексас

01.09.20150175

Кратер, по-голям от територията на Калифорния и Тексас взети заедно, откри мултифункционалният космически апарат Марс Риконъсънс Орбитър в края на миналата година.

Марс - Две Луни на небосвода – Марс приближава максимално Земята

Две Луни на небосвода – Марс приближава максимално Земята

26.08.201532286

Половин час след полунощ в нощта на 26-ти срещу 27 август Марс ще приближи максимално Земята, като ще се намира в непосредствена близост до Луната и ще изглежда като втора Луна на небосвода.

Марс - Мъж изпраща съпругата си на Марс с еднопосочен билет

Мъж изпраща съпругата си на Марс с еднопосочен билет

22.08.20150439

Щастливо жененият баща на две деца Джейсън Станфорд съобщи, че е готов да изпрати съпругата си Соня Метър с еднопосочен билет до Марс. Жената на живота му, с която той съжителства от повече от 15 години, е една от малцината избрани да заселят Марс

Марс - Континенталната кора на Марс е подобна на земната

Континенталната кора на Марс е подобна на земната

25.07.20150162

Марсоходът Curiosity изследва повърхността на Марс в огромния кратер Гейл от 2012 г. В миналото кратерът е бил дъно на езерото, където може да са живяли микроорганизми. В момента той се намира в подножието на планината Шарп

Марс - Ядрени войни са унищожили живота на Марс

Ядрени войни са унищожили живота на Марс

15.06.20150907

В далечното минало на Марс е имало развита цивилизация, чийто край е бил сложен от ядрена война, твърдят редица любители на конспиративните теории.

Марс - Български учен подготвя пътеводител за Марс

Български учен подготвя пътеводител за Марс

14.06.20150216

Младият български учен Светослав Ангелов подготвя първия справочник за Марс. От пътеводителя ще може да се научи какво знаем до сега за Червената планета и възможно ли е да живеем на нея.

Марс - НАСА брои 15 бона за план за колонизиране на Марс

НАСА брои 15 бона за план за колонизиране на Марс

14.05.20150426

От американската космическа агенция НАСА обявиха крупната награда от 15 000 долара за най-иновативния проект за колонизиране на Марс. Все повече учени са на мнение, че заселването на Червената планета е неизбежна стъпка в бъдещето

Избрани

Популярно днес

 • Споделени Истории

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

 • Мистерии и Загадки

 • Най-новите
 • Последно коментирани
 • Популярни
 • Най-коментирани

На актуалната страница ще попаднеш на най-новите заглавия и публикации за Марс. Нашият екип се стреми да публикува често любопитни текстове на тема Марс. Пишете ни ако имате предложения или въпроси, ще се радваме да разширим показаните статии за Марс. Съновник.бг - сайт за интерпретиране на сънища, загадки, мистика и Марс. Марс, съвети и потребителски оценки.