6 360 Статии,9 533 Сънища,5 338 Истории
Мона Лиза била китайка и майка на Леонардо да Винчи

Мона Лиза била китайка и майка на Леонардо да Винчи

2

Прочутата Мона Лиза от неповторимата картина на Леонардо да Винчи най-вероятно е била китайка, а в Италия е попаднала като робиня на богат италиански търговец.

1

Леонардо да Винчи

Леонардо да Винчи - Последните текстове и публикации. Необясними явления, загадки и всичко относно Леонардо да Винчи. Любопитни статии за Леонардо да Винчи от вековете до наше време. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Леонардо да Винчи.

Популярни

Леонардо да Винчи - Пророчествата на Леонардо да Винчи

Пророчествата на Леонардо да Винчи

02.11.201427466

Леонардо да Винчи остава на поколенията един все още загадъчен набор от пророчествата. Те са обединени под наименованието прогноза и представляват нещо като литературен пъзел.

Леонардо да Винчи - Мистериозни букви и числа са закодирани в очите на Мона Лиза

Мистериозни букви и числа са закодирани в очите на Мона Лиза

18.01.201456919

От националната комисия за културно наследство съобщиха, че са открили закодирани букви и числа в очите на легендарната картина на Леонардо Да Винчи – Мона Лиза.

Леонардо да Винчи - Картините, които могат да убиват

Картините, които могат да убиват

17.09.20131511578

Едни от някои от най-голeмите мистерии в съвремието са свързани с картини, за които се смята, че носят проклятие, сеещо смърт и бедствия.

Леонардо да Винчи - Интересни факти от живота на Леонардо да Винчи

Интересни факти от живота на Леонардо да Винчи

15.11.2012611148

Леонардо да Винчи е изключително интересна личност – имал е много умения, бил е гениален в някои отношения. Този човек е оставил дълбока следа в световното художествено изкуство, а може би и не само там.

Леонардо да Винчи - Тайните на Джокондата

Тайните на Джокондата

26.10.201245456

Прочутата Джоконда на Леонардо да Винчи, известна и като Мона Лиза, се смята за един от най-загадъчните портрети в историята на световната живопис.

Леонардо да Винчи - Мона Лиза погребана в пода на църква?

Мона Лиза погребана в пода на църква?

08.09.201222256

Археолози откриха скелет на жена под пода на църква в манастир във Флоренция и е напълно вероятно той да принадлежи на жената, вдъхновила Леонардо за картината Мона Лиза.

Леонардо да Винчи - Странни факти за известни личности

Странни факти за известни личности

03.09.201205197

Сър Хенри Уайт, който бил известен велможа в двора на крал Ричард Трети, бил осъден на гладна смърт. Заключили го в Лондонския Тауър, но котаракът му го хранел с гълъби.

Леонардо да Винчи - Левичарите - забележити гении и политически лидери

Левичарите - забележити гении и политически лидери

14.08.2012154913

Гениите и политическите лидери са левичари. Светът е управляван от леваци, които са се превърнали в едни от най-могъщите люде на планетата.

Леонардо да Винчи - Кои са най-ценните книги в света

Кои са най-ценните книги в света

05.07.201125795

Сред най-ценните книги в света са Библията на Гутенберг, Кодексът на Лестър, написан от Леонардо да Винчи, първото фолио на Шекспир и първата книга, която публикувал Едгар Алън По.

Леонардо да Винчи - Учени на крачка от разгадаването на образа на Мона Лиза

Учени на крачка от разгадаването на образа на Мона Лиза

07.06.201101172

Италиански археолози съобщиха, че са открили гроба, в който се предполага, че са положени останките на именитата флорентинка Мона Лиза, която най-вероятно е изобразена на платното на Леонардо да Винчи.

Избрани

Популярно днес

 • Споделени Истории

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

 • Мистерии и Загадки

 • Най-новите
 • Последно коментирани
 • Популярни
 • Най-коментирани

В Съновник.бг на тази страница ще намериш последните теми и публикации относно Леонардо да Винчи. Екипът на Съновник.бг се стреми да въвежда редовно разнообразни текстове относно Леонардо да Винчи. Пишете ни ако имате предложения или критики, ще се радваме да разширим показаните статии за Леонардо да Винчи. Съновник.бг - сайт за тълкуване на сънища, загадки, мистика и Леонардо да Винчи. Леонардо да Винчи, идеи и класации.