6 355 Статии,9 533 Сънища,5 335 Истории
Наблюдаваха най-голямата експлозия в Космоса след Големия взрив

Наблюдаваха най-голямата експлозия в Космоса след Големия взрив

0

Простираща се на разстояние почти два милиона светлинни години експлозия, която се е състояла преди десетилетие, се смята, че е била най-мощното събитие във Вселената след Големия взрив.

1

Космос

Космос - Новите заглавия и статии. Необясними явления, загадки и всичко свързано с Космос. Нашите статии за Космос от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Космос.

Популярни

Космос - Тайните на Плутон

Тайните на Плутон

07.11.20150399

Екипът на Нови хоризонти разказа за десетте най-неочаквани неща, открити за Плутон и неговите спътници. Те бяха констатирани при прелитането на сондата през системата на планетата.

Космос - Установиха какво се случва с душата след смъртта

Установиха какво се случва с душата след смъртта

06.11.201506950

Квантовата теория обяснява какво се случва с човешката душа след смъртта. Според учените при настъпването на клинична смърт веществата, които я формират, излизат в нервната система и се включват в необятната Вселена.

Космос - Кометата Лавджой пръска алкохол и захар в Космоса

Кометата Лавджой пръска алкохол и захар в Космоса

28.10.20151423

Екип от Парижката обсерватория установи, че кометата Лавджой сее не малки количества алкохол и захар из Космоса. Нови данни са показали, че небесното тяло съдържа етилов алкохол

Космос - Звезда на смъртта изяжда своите планети

Звезда на смъртта изяжда своите планети

23.10.20150309

Бяло джудже в съзвездието Дева изяжда планетите в своята звездна система. Това е едно от най-шокиращите открития, които учените са правили до момента.

Космос - Тайнствени люспи на Плутон

Тайнствени люспи на Плутон

19.10.20150304

Космическият кораб Нови хоризонти донесе първите данни, след като премина на рекордните 12 500 км от повърхността на Плутон.

Космос - Телескопът Кеплер е заснел активност от извънземен живот?

Телескопът Кеплер е заснел активност от извънземен живот?

18.10.201501366

Телескопът Кеплер на НАСА е заснел група петнисти обекти около звезда, която според някои учени от Американската космическа агенция е знак за живот на извънземна цивилизация.

Космос - Панспермия: Семена на живота от Земята се пръскат из Галактиката

Панспермия: Семена на живота от Земята се пръскат из Галактиката

06.09.20150482

Ново изследване на учените от Харвард-Смитсънския център по астрофизика твърди, че животът не възниква на дадена планета, а се предава от небесно тяло на други посредством спори. Този процес е известен като панспермия.

Космос - Строят кула до стратосферата за космонавти

Строят кула до стратосферата за космонавти

21.08.20150809

В бъдеще космонавтите, впуснали се в поредната опасна мисия за изследване на необятната Вселена, ще могат да излитат директно от стратосферата. Това ще стане, ако се реализира амбициозният проект на канадската строителна компания

Космос - Астронавти отглеждат марули в земната орбита

Астронавти отглеждат марули в земната орбита

18.08.20150121

С космическа салата се почерпиха астронавтите от Международната космическа станция, намираща се в орбитата около Земята. Българи са създали и проекта за първата космическа оранжерия, в която астронавтите успяха да отгледат марули.

Космос - Седемте изненадващи факта за Плутон

Седемте изненадващи факта за Плутон

10.08.20150615

След като сондата Нови хоризонти достигна най-далечната планета в Слънчевата ни система, някои от фактите за Плутон изненадаха дори учените, които от години я наблюдават.

Избрани

Популярно днес

 • Споделени Истории

 • Нови
 • Коментирани
 • Популярни
 • Любими
 • Google+
 • Pinterest

 • Мистерии и Загадки

 • Най-новите
 • Последно коментирани
 • Популярни
 • Най-коментирани

На тази страница ще намериш последните теми и статии за Космос. Нашият екип се старае да публикува често разнородни материали на тема Космос. Пишете ни ако имате коментари или въпроси, ще се радваме да разширим събраните материали за Космос. Съновник.бг - портал за интерпретиране на сънища, загадки, мистерии и Космос. Космос, съвети и мнения.