Гробницата на Севт III - последният велик владетел на траките

Гробницата на Севт III - последният велик владетел на траките

0

На 21 септември 2004 година български археолози откриха една от най-богатите гробници на траките по нашите земи. Величественото съоръжение се намира на 12 км северно от град Казанлък и е едно от малкото оцелели непокътнати

1

Гробници

Гробници - Най-новите заглавия и материали. Мистика, загадки и всичко на тема Гробници. Любопитни статии за Гробници от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Гробници.
Гробници - Златно съкровище изникна от тракийска могила край Приморско

Златно съкровище изникна от тракийска могила край Приморско

26.10.20160648

Тракийско съкровище, изработено от чисто злато, беше намерено при археологическа експедиция край Приморско. Златото е било заровено в надгробна могила.

Гробници - Най-странните гробници, откривани някога

Най-странните гробници, откривани някога

17.10.20160398

Много от най-големите археологически находки в историята, осветлили миналото на човешката раса, са намерени на дъното на древни гробници.

Гробници - Стоунхендж се оказа гробница на крале от Каменната ера

Стоунхендж се оказа гробница на крале от Каменната ера

09.05.20160379

Монолитните скали на древния Стоунхендж са вдъхновили стотици митове и легенди за отминало величие, мистицизъм и магия. Въпреки вече близо столетните изследвания на учени и археолози и опитите им да разплетат мистерията около това място

Гробници - Гробницата на Нефертити се крие в тайна стая в гроба на Тутанкамон?

Гробницата на Нефертити се крие в тайна стая в гроба на Тутанкамон?

24.03.20160692

Гробницата на Нефертити се намира в тайна стая зад гробницата на цар Тутанкамон, предполагат изследователи, които от години изследват гробницата на момчето-фараон в Луксор.

Гробници - Откриха кораб на 4500 г. в Египетска гробница

Откриха кораб на 4500 г. в Египетска гробница

17.03.20160714

Останки от кораб бяха открити в некропола на пирамидите Абусир близо до Кайро. Той най-вероятно е принадлежал на собственика на гробницата.

Гробници - Откриха 10 тона монети в древна гробница

Откриха 10 тона монети в древна гробница

16.11.201501698

Наскоро китайски археолози откриха повече от два милиона медни монети в древна гробница, намираща се в района на град Нанчанг, Китай. Установено е, че монетите са на повече от 2000 години. По тях има китайски йероглифи

Гробници - Откриха гроб на древен цар, погребан с коня си

Откриха гроб на древен цар, погребан с коня си

31.08.20150946

Богато погребение на древен скитски цар, владял степите на Южна Русия преди повече от 2500 години, откриха учени при разкопки в свещената за конните народи планина Алтай, съобщава Дейли мейл.

Гробници - Погребан ли е Александър Македонски край Гоце Делчев

Погребан ли е Александър Македонски край Гоце Делчев

03.03.201522069

От няколко години в научните среди тече разпален спор дали великият пълководец Александър Македонски е погребан в откритата през 2009 година гробница до древния Амфиполис, намираща се до Гоце Делчев.

Гробници - В гробницата в Амфиполис е жената на Александър Велики

В гробницата в Амфиполис е жената на Александър Велики

08.12.201411371

Местните легенди познават района на Амфиполис като гробницата на царицата. Друга теория обаче твърди, че подобно погребение е по-типично за някои знатен генерал.

Гробници - Изгубените китайски пирамиди

Изгубените китайски пирамиди

31.03.201438560

Дълбоко във вътрешността на Китай, в близост до древната столицата Ксиян се намират поредица от пирамидални могили почти неизвестни извън страната.

В Съновник.бг на тази подстраница ще попаднеш на подбрани заглавия и публикации относно Гробници. Редакторският ни екип се стреми да добавя постоянно любопитни текстове за Гробници. Пишете ни ако имате предложения или критика, ще се радваме да разширим показаните статии за Гробници. Съновник.бг - сайт за сънища, загадки, мистика и Гробници. Гробници, снимки и потребителски оценки.