sanovnik.bg»Съвети»Кои камъни са подходящи за зодия Водолей?

Кои камъни са подходящи за зодия Водолей?

MarianaMariana
Джедай
3301121152
Кои камъни са подходящи за зодия Водолей?

Най-големите алтруисти и хуманисти са родени под знака на Водолей.

В кожата на Водолей се побират интелектуалец и аристократ, но с хладен израз на чувства и емоции, макар че те го раздират непрекъснато. Грози го често пълно нервно изтощение заради отдадеността му на работата, затова камъкът аквамарин с неговата успокояващата сила, както и иолит ще са от огромна полза за представителите на Водолей.

Водолеите са истински честни и открити личности, което редовно ги поставя в центъра на интриги, за което би им помогнал пак иолита - камъкът на добрите отношения и симпатиите между хората.

Ангелит е камъкът на комуникативността, стимулиращ петата чакра, и би оказал много добро влияние на интелектуално силният Водолей, който обаче често не намира сила да убеди в правотата си околните - те я разбират на по-късен етап.

Камъните за супокоение като кехлибар, лапис лазули, обсидиан, амазонит са много полезни на въздушната зодия.

Водолеите, родени през първата декада /21-31 януари/ на зодията, се изобретателни до степен, която граничи с гениалност. Те притежават големи артистични и художествени заложби, но един от големите им недостатъци е студенината, която излъчват.

Ето защо те трябва да носят скъпоценни камъни, които ще ги направят по топли и сърдечни като тюркоаз, синьо-зелен аквамарин и светложълт кехлибар. Препоръчваме им да избягват бижута с рубин, яспис, хиацинт и сардоникс.

През втората декада /1-10 февруари/ на Водолей се раждат предимно учени, надарени с насочен, жив и аналитичен ум. Тези представители на зодия Водолей се интересуват от статистика, но и от музика, обожават да пътешестват.

Но те имат и сериозни недостатъци – почти напълно са лишени от чувство на отговорност, което на моменти граничи с цинизъм, освен това са склонни да предприемат действия, с които да си усложняват живота. Ето защо трябва да носят кехлибар и тюркоаз. Тези камъни ще им помогнат да подберат правилно приятелите си и да се извисят духом.

Родените през третата декада /11-19 февруари/ имат голямо въображение, обожават музиката, поезията, мистиката и езотериката. Техният недостатък е, че са безчувствени донякъде, както и големи егоисти. Подходящ за тях камък е аквамаринът със зелен отенък, както и оливинът, за да подобри настроените и чувствеността им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати