От какво е умряла Кървавата Мери?

От какво е умряла Кървавата Мери?
Снимка: sanovnik.bg

Много са легендите, които разказват страшната история на Кървавата Мери. Една от най-разпространените гласи, че през далечната 1666 година в Ню Хемпшир е живяло сираче на име Мария.

То се подигравало на хората и им казвало, че ако се вгледат в огледалото, което тя държи в ръцете си, всичките им страшни кошмари ще станат реалност. Един ден хората толкова много се ядосали, че обявили момичето за вещица и я прогонили. Няколко дни по-късно Мери билка открита мъртва, а по тялото ѝ имало ужасни рани и белези.

Според друга легенда Кървавата Мери е била млада майка, чието бебе е било откраднато. Жената полудяла и се самоубила, но нещастният ѝ дух продължил да живее и до днес. Третата версия за най-известния женски призрак е, че тя всъщност е осъдена за убийството на собствените си деца, а присъдата била смърт. След смъртта ѝ обаче призракът останал жив, за да си отмъсти за несправедливите обвинения и злощастната смърт.

Това са най-разпространените версии за смъртта на Кървавата Мери. Факт е едно – само най-смелите събират сили и кураж да я повикат. Легендите обаче разказват, че ядоса ли се призракът ѝ, той започва да преследва жертвата си докрай – дере очите, отрязва главата, прибира хората със себе си в огледалото или подлудява с кошмари.

Друга историческа жена, която е наричана с прозвището Кървавата Мери, е английската кралица Мария Тюдор. Тя е издала над 500 смъртни присъди на общественици, поради което историята я наречена Кървавата Мери. Умира през далечната 1558 година, когато всъщност е смятала че е бременна, заради растящия ѝ стомах. Това обаче се оказва невярно, а големият стомах е бил причинен от голям тумор. Умира когато е едва на 42 години, а полу-сестра ѝ Елизабет I застава на трона на Англия.

Рейтинг

3.7
Общо 9 гласували
5 2
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати