Защо да носим пръстен на показалеца?

Защо да носим пръстен на показалеца?

Още в дълбока древност хората са си слагали накити. Тези накити са имали както напълно естетическа цел да направят притежателя си по-привлекателен, така и чисто мистична. Накитите е трябвало да активизират определи енергии, да предпазят човек от зло или от уроки и т.н.

Особено голямо символично значение имат пръстените, затова преди да накичите с масивни златни пръстени, трябва да се запознаете повече със значението на пръстените и къде трябва да се носят.

Смята се, че като цяло пръстените на дясната ръка активизират мъжката енергия на човек, а тези на лявата ръка - женската.

Показалецът е един от пръстите, на който рядко се слага пръстен. Но за нерешителните и срамежливо хора е препоръчително да носят пръстен именно на показалеца на ръката си, защото според астрологията и хиромантията показалецът олицетворява силата на Юпитер и по този начин носителят на пръстена ще се сдобие с мощ.

В светските среди показалецът се свързва преди всичко с власт и амбиция. Този пръст символизира вътрешната ни нужда да повдигнем егото си и да установим власт и сила. Той е особено тясно свързан с лидерството и амбицията.

Неслучайно монарси, свещеници, висш клир, царе и лечители носят пръстени именно на показалеца си. По този начин те не само стимулират своята амбиция и сила на волята си, но и демонстрират властта, която притежават.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати