sanovnik.bg»Съвети»Защо се слага яйце под леглото

Защо се слага яйце под леглото

Защо се слага яйце под леглото

В българския фолклор има много и най-различни народни поверия, именно за едно от тях ще поговорим в този съвет - защо се слага яйце под леглото.

Повечето хора вярват, че ако сложат сурово яйце под леглото, това помага за премахване на негатитивни и вредни влияния, както и пази от магии.

Специалисти по народен фолклор препоръчват да слагаме сурови и пресни яйца, които са счупени във вода под леглото в продължение на четири дни, защото те абсорбират всяка отрицателна енергия.

Яйцата могат да бъдат поръсени със сол или захар, защото, както знаем, солта и захарта са минерали, които имат силата да абсорбират негативната енергия. По-ефективна в тази задача е солта, чиито соли имат формата на куб.

Яйца под леглото са слагали още прабългарите, за да се пречистят от негативни енергии, които днес познаваме като уроки.

Как да изпълня ритуала с яйце във вода под леглото

За да направите това вкъщи, са ви нужни просто буркан с вода и 1 яйце. То се чупи и се слага във водата.

Важно! Водата трябва да се със стайна температура, а яйцето - извадена от хладилника поне 12 часа по-рано.

Когато легнете, бурканът или чашата трябва да бъдат колкото се може по-близо да главата ви. За да има ефект този ритуал, трябва да стоите с буркана или чашата до главата си поне няколко часа - идеалният вариант е за през нощта, докато спите.

След като се събудите, трябва да проверите какво е състоянието на яйцето. Ако яйцето е останало в същото положение, в което сте го оставили, това означава, че вие не сте били застигнати от уроки и магии.

Ако обаче от белтъка на яйцето се точат нишки или жълтъкът прилича на забулен, това е знак, че яйцето си е "свършило" работата и е изсмукало вашата негативна енергия.

Белтъкът отговаря за енергията на околната среда в дома ви, а жълтъкът - за вашата собствена.

Този ритуал трябва да бъде правен най-малко две вечери, за да може цялата негативна енергия, която сте натрупали, да изчезне напълно. Ритуалът с яйце във вода се прави, докато белтъкът и жълтъкът не останат непокътнати.

Вижте още как се гадае с яйце във вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати