Какво е сомати?

Какво е сомати?
Снимка: sanovnik.bg

Сомати е необикновен феномен, който е засвидетелстван в Хималаите. По дефиниция сомати е необикновено състояние, подобно на летаргия, до което достигат само най-извисените в духовно отношение йоги.

Сомати може да се опише като вид самоконсервация, състояние на дълбок сън, при който жизнените процеси в тялото на изпадналия в сомати се забавят до степен, в която са неуловими дори със средствата на съвременната медицина.

Редица учени смятат, че механизмът на сомати се базира на прехода на водата, която се съдържа в човешкото тяло, в четвърто агрегатно състояние, което едва наскоро беше открито от науката и все още е в процес на изучаване.

Някои от изследователите на феномена сомати смятат, че в състояние на сомати водата в клетките на йогите, които го практикуват, се модифицира в друго агрегатно състояние и по този начин губи дефектните и лоши клетки. Доказателство за това е, че преди същинското изпадане в сомати йогите трябва да се качат високо в Хималаите до пещери, в които има скрити тайнствени езера.

В процеса на подготовка за изпадане в сомати йогите приемат вода само от тези тайнствени езера. След това изпадат в дълбока медитация и манипулирайки биополето си въздействат с него върху водата в организма, трансформирайки я в друго състояние.

Докато тялото на йогата се намира в състояние на сомати, духът му се движи свободен, т.нар. ОВЕ (Out of body Experience). Консервираното по този начин тяло може да остане непокътнато в продължение на стотици хиляди, даже милион години.

Според тибетските майстори телата на атланти, изпаднали в сомати, стоят скрити в тайни пещери в планината, известни само на малцина. Техните тела, заедно с телата на други изпаднали в сомати, ще бъдат пазени там, за да бъде защитен генният фонд на човечеството.

Рейтинг

4.3
Общо 6 гласували
5 4
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати