Sanovnik.bg»Форум»Съновник»Какво да направя, за да не сънувам?

Какво да направя, за да не сънувам?

  • 21.06.11 11:05#1ЙовкаЙовкаНовакРегистрация: 21.06.11Град: -Отговори: -Какво да направя, за да не сънувам?Какво да направя, за да не сънувам? Сънищата са като истински, лошото е, че за някои разбирам, че са истина.

    Не искам да сънувам - това е Божие наказание. Изморих се.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 05.07.11 12:17#2sladkasladkaНовакРегистрация: 05.07.11Град: -Отговори: 1от: Какво да направя, за да не сънувам?Здравей. Не съм сигурна, но съм чувала, че сънищата протичат от мисълта или, че сънуваш когато не си спокоен. В повечето случаи, сънищата предсказват.ОтговорОтговор с цитат
  • 12.08.11 12:20#3GrishaGrishaНовакРегистрация: 12.08.11Град: -Отговори: 19от: Какво да направя, за да не сънувам?Някои препоръчват да се описват сънищата, които не искаме да се повтарят – така преминават през съзнанието и ни помагат да ги осмислим.
    Когато се приготвяш за сън избягвай да мислиш за неприятни неща и се старай тялото ти да е максимално отпуснато. Лягай си с усмивка и увереност, че няма неразрешими задачи. Използвай релаксиращи техники – мисли че всичко, което предстои, е добро, а ако възникнат трудности, ще ги преодолееш успешно. Медитирай или си повтаряй молитва за това, което искаш да постигнеш. Пожелай мислено лека нощ на хората, които обичаш.
    Чай от мента или лайка, прясното мляко вечер помагат за отпускане на нервите. Вечерното хранене и цигарите не стимулират спокойния сън.
    Ако все пак не можеш да се отърсиш от мисълта за някой проблем преди лягане, си нахвърли на лист какви са възможните решения и начините за постигането им – това освобождава натрупаното напрежение.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest