Sanovnik.bg»Форум»Астрология и Нумерология» Значение на дните от седмицата

Значение на дните от седмицата

  • 18.04.11 07:17#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89 Значение на дните от седмицатаНеделя като ден на Слънцето е свързан със себеизразяване, творчество и активност. Това е ден за щедрост и благородство, макар че може да се обостри желанието да се командва и заповядва. Не скъпете похвалите към членовете на семейството. В този ден е противопоказна грубата физическа работа, защото са уязвими кръстът и сърцето. За този ден са препоръчителни бобови култури, пилешко месо, плодове, особено с оранжеви цветове. Главното за този ден е да се създаде усещане за празник. Цветовете, които хармонизират на този ден са оранжев, жълт, златен, а скъпоценните камъни – рубин, яспис, брилянт, хризолит.


    Понеделник е денят на Луната, който е най-подходящ за домакинска и рутинна работа. През този ден се засилва впечатлителността, състрадателността, мекотата, въображението с други думи – повишава се чувствителността, но и обидчивостта. През този ден е трудно съсредоточаването. Не е препоръчително за този ден да се планират сериозни и отговорни задачи. В понеделник е много важно с какви продукти се храним, защото са възможни хранителни отравяния. Храните за този деня трябва да са кашести или млечни. Цветовете, които хармонират на енергията на този ден са светли, сребристо-лунни. Скъпоценните камъни са перли, лунен камък и опал.

    Марс управлява вторник. Това е ден деен, активен, макар че засилва импулсивността и склонността към риск. Трудно ще се заседите на едно място, защото Марс провокира незабавните действия и спортните занимания. Характерни са повишена възбудимост и агресивност, невнимание и прибързаност. Във вторник се засилва склонността към спорове, повишава се травматизмът. Много хора се оплакват от главоболие. Най-добре е да се откажем от слдките и тестени храни, за предпочитанеса пикантни и горещи храни. През този ден предпочитан е червеният цвят, а скъпоценните камъни са гранат, рубин, аметист, сардоник.

    Сряда е денят на Меркурий. Тази планета отговаря за мисленето, обучението, получаването и предаването на информация, разговорите и писането, с други думи тук става дума за комуникация от всякакъв вид. Меркурий осъществява връзките, подпомага общуването, любознателността, съобразителността, подвижността. През този ден добре се усвоява информация, макар че отрицателната страна е приказливост, повърхностност, нервна възбудимост, разпиляване. Има опасност да не доведем нищо до край. В сряда трябва да се внимава за дишането и ръцете, свежият въздух е задължителен. Препоръчва се лека храна и то в първата половина на деня. Желателно е да се избягват сладките и мазни храни. Цветовете подходящи за този ден са шарени, пъстри, камъните са сердолик, хризолит, александрит, яспис, топаз, берил.

    Четвъртък се управлява от Юпитер. Той е планетата на щастието, любовта към живота, оптимизма, справедливостта, експанзията. Засилва се желанието да сме великодушни, справедливи, да разширяваме кръгозора си, да тръгнем на далечен път. Може да имаме желание да изглеждаме стабилно и респектиращо, но може да се засили горделивостта, да се дават неизпълними обещания. Този ден е подходящ за обучения, за обобщение на събрания материал, за разбиране на висшите принципи, за запознаване с духовна литература. Това е ден за контакт с началници и спонсори, за решаване на юридически въпроси. По отношение на храненето този ден е твърде свободен, но пък през него се натрупват допълнителни килограми. Вниманието трябва да е към черния дроб. Все пак не бива да се злоупотребява с кафе, безалкохолни напитки, животински мазнини и въглехидрати. Цветовете за този ден са виолетови и индиго, камъните – аметист, сапфир, гранат, тюркоаз.

    Петък е денят на Венера – планетата на любовта, хармонията, очарованието, дружелюбието и романтичните отношения. Следователно петък е добре да се посвети на срещи, на отношения, изградени на основата на любов. През този ден се повишава възприемчивостта на всичко прекрасно, ден за изложби, концерти, купуване на красиви вещи. Петък предразполага към сътрудничество и помирение, ако сте се скарали с някого. В този ден по-лесно се стига до компромисни решения, избягват се конфликтите, но има опасност да се прояви нерешителност, ако трябва да се направи избор. Храните през този ден е най-добре да са плодове, зеленчуци, ядки, ориз, киселомлечни, сладки и брашнени. Не се препоръчват пържени меса, колбаси, гъби, остри подправки и солени храни, тъй като са уязвими бъбреците. Цветовете на този ден са нежно-розови, небесносини, бледо зелени; камъните са ахат, сапфир, планински кристал, изумруд, нефрит.

    Събота се управлява от Сатурн. Той е планета строга и сериозна, изисква задържане и съхранение на постигнатото, скромност, честност и трудолюбие. През този ден е добре да се сложи ред не само у дома, но и в собствената душа и мисли. Навестете възрастни роднини. В събота са възможни настинки затова дръжте топли крайниците. Тежките физически натоварвания може да окажат неблагоприятно влияние на костната система, така че се въздържайте, но пък е добре за закалителни процедури и грижи за кожата. Не би трябвало да се преяжда, да се употребяват алкохол, колбаси и пикантни храни. В ежедневното меню е добре да се включат храни богати на калций и фосфор, а също сушени плодове, каши, зеле, гъби. Солено и сладко следва да се употребяват умерено. Цветът на този ден е черен, тъмно син, тъмно зелен, кафяв и всички нюанси на сивото; камъните – оникс, ахат, хризопраз, обсидиан.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 28.08.11 08:47#2kaloiankaloianНовакРегистрация: 18.03.11Град: ПлевенОтговори: 64от: Значение на дните от седмицатаСъщо така всяка зодия си отговаря на дадена планета и си има ден, както и архангел, към който може да се обръща. Аз примерно съм Козирог и планетата ми е Сатурн - ден събота. На Овен и Скорпион е Марс, на Дева Меркурии, на Лъв е Слънце, на Стрелец и Риби май беше Юпитер и това действително влияе доста на характера на човек. Дълго време не вярвах на това и се опитах да си го обясня научно и не можех. Но после осъзнах, че планетите наистина ни влияят. В зависимост от положението си гравитационното им поле влияе на Луната, а за влиянието на Луната към течностите всеки знае, а хората нали бяха 70 или 80 процента вода. И ми се струва, че за това го има това влияние, но вече съм го усетил и знам, че е така. А пък и гравитацията на всяка планета влияе и ние всички живеем в една огромна и сложна система от магнитни, енергийни, духовни и др сили.ОтговорОтговор с цитат
  • 08.05.12 12:04#3ElenaElenaНовакРегистрация: 31.01.11Град: -Отговори: 11от: Значение на дните от седмицатаОтносно влиянието на планетите-разбира се,че ни влияят! И който го отрича, е невежа или инатлива душа
    И как няма да ни влияят- че нали в нас са същите изграждащи елементи,както в тях, но при тях са струпани на н-та степен в повече.
    Ние един вид, сме атомите, които изграждат Вселената и планетите. Смешно е да се твърди,че не ни влияят...
    Влиянието е особено на информационно ниво.
    Защо всички пропускаме факта, че в началото е СЛоовото- тоест ,информацията.
    Информацията ,като носител на знание/не съобщение/, е в основата на всичко Живо и случващо се.
    На практика, случване има, каквото и да е то,когато има информация.
    Неслучване и липса на информация, са нищо съществуващо накратко,смърт.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest