Sanovnik.bg»Форум»Съновник»Напоследък сънищата ми въобще не са сънища

Напоследък сънищата ми въобще не са сънища

  • 24.11.14 10:13#1IvanakiIvanakiНовакРегистрация: 23.11.14Град: -Отговори: 1Напоследък сънищата ми въобще не са сънищаЗдравейте.
    Нали сънищата би трябвало да са един различен свят от действителността? Там трябва да сме свободни да правим неща за които в реалността мечтаем или пък да ни се присънват неща които не са се случили, но от които се боим да се случат.

    Защо тогава от известно време , всичко което сънувам следва реалистическите закони?
    Аз по принцип си падам по диети за отслабване. Не не съм жена и не съм вманиачен, просто мразя спортуването и съм си решил чрез ограничение в храненето да свалям килограми.
    Отказах сладкото и тестените изделия. Няколко пъти вече сънувам такива сънища:
    -в супермаркета съм и вървя покрай рафтове с бонбони и вафли. По едно време почвам да ръбам един бонбон без да се усетя- просто по навик. Изведнъж се сещам : "да му се не види, аз съм на диета,как можах да забравя" . И веднага се мъча да изплюя каквото съм хапнал.

    -минавам покрай сладкарница и много ми се иска да вляза вътре да си хапна, но неееее "аз съм на диета" , си казвам, и подминавам.
    Що за чудо бе, що за простотия- да не можеш поне насън да се наядеш до насита.

    А после идват и цяла поредица от "научни " сънища. Е що за простотия пък сега?
    -сънувам, че виждам в далечината някаква висока винкелна кула и по нея се придвижва някаква конструкция ,която има цел да се изстреля нагоре. Няма да обяснявам подробно,защото ще е отегчително, но кулата се сгромоляса.
    И тогава почнах да обяснявам на тоя до мен ,какъв е бил проблема и че съм имал решение : да се ускори платформата и после да започне да се забавя за да възникне векторна сила непозволяваща и да се стреми да се изкриви.

    Принципно обясненията ми имаха смисъл и след като се събудих продължих да го мисля. Е в будно състояние измислих и доста по-добър начин, но пък и тоя насън не беше лош

    Следващата вечер отново насън обяснявах принципа на действие на една машинария и , о боже, всичко беше напълно точно обяснено (чак аз го разбрах)

    И понеже съм чувал че човек насън не може да брои, за капак на всичко ето го и тоя сън:
    -при една клиентка сме и майсторим някаква лампа. по едно време казвам на колегата да ми подаде един кабел пък той ми дава стоманено жило с редуктор в края . Мен доста ми харесва механиката и му казвам " сега ще видим коефициента на редукция. Да видим сега за един оборот на жилото колко оборота ще направи колелото." Почвам да въртя и броя :1,2,3,4,5.
    Ами пет направи. Пък аз как броих насън ... нямам си идея.

    Обаче голямото чудене е : защо насън мисля , защо не се случват фантасмагории, защо всичко е толкова логично и ... защо, по дяволите, ми е да обяснявам на някого как работи това или онова. Та аз дори денем въобще не се занимавам с подобни неща.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest