Вълкът единак

 • 13.08.14 11:46#1sibelsibelНовакРегистрация: 29.11.13Град: Бяла СлатинаОтговори: 10Вълкът единакМоже би вълкът е влюбен в луната затова когато има пълнолуние плаче за любов която никога няма да докосне...

  Може би всеки път щом има пълнолуние вълкът гледа луната
  и й пее песните на тъгата...

  Срихотворението е измислено от мен...Дайте си мнението моля Ви.
  ОтговорОтговор с цитат
 • 18.08.14 04:48#2AsmodeusAsmodeusНовакРегистрация: 31.07.14Град: -Отговори: 46от: Вълкът единакДобро е.
  Издай си цяла стихосбирка, може и да пожънеш успехи.
  :y:
  ОтговорОтговор с цитат
 • 20.08.14 03:21#3БетинаБетинаНовакРегистрация: 19.02.14Град: ВарнаОтговори: 19от: Вълкът единакХубаво е, но ми се струва кратко.

  Може би вълкът е влюбен в луната затова когато има пълнолуние плаче за любов която никога няма да докосне...
  Може би всеки път щом има пълнолуние вълкът гледа луната
  и й пее песните на тъгата...
  Може би е толкова самотен, че се жалва за мъката си на единствения си слушател и приятел.
  Може би вие към луната, защото е единствения му приятел, единствения който не го е предал и знае, че няма никога да го предаде!

  Така е малко по-дълго
  ОтговорОтговор с цитат
 • 20.08.14 05:08#4cvetelinacvetelinaНовакРегистрация: 07.10.12Град: -Отговори: 241от: Вълкът единакзвинявайте но никъде не видях стихотворението.бихте ли го написали отновоОтговорОтговор с цитат
 • 21.08.14 04:19#5peshopeshoНовакРегистрация: 11.08.14Град: РазградОтговори: 7от: Вълкът единакВълците са известни със своя отличителен вой. Има няколко възможни причини за виенето. Първо трябва да се отбележи, че вълците не вият, когато нападат плячката си. Всъщност е известно, че другите животни дори не реагират на звука. Може би те просто не правят връзка между него и хищника.

  Най-очевидната причина за виенето на вълците е, че те контактуват помежду си. Трудно е да се измисли по добър начин за комуникация във вълчата глутница при големи разстояния или в гъсто залесен район. Воят се използва и за извикване на членове на глутницата на дадено място. Въпреки това воят се наблюдава и когато глутницата е заедно, така че той трябва да има и друго предназначение. Наблюдения на глутници подсказват, че виенето често става по залез лятно време, преди възрастните да тръгнат на лов. Това се повтаря при завръщането им по изгрев.

  Според някои хипотези груповото виене заздравява социалните връзки и другарството между вълците, подобно на груповото пеене при хората. Воят може да бъде и форма на обявяване на права върху територията. Изследвания показват, че за доминиращите животни в глутницата е по-вероятно да отговорят на човешка имитация на съперническа глутница, когато са в собствената си територия.

  Вълците вият по-често вечер и рано сутрин, особено през зимата и пролетта. В края на лятото малките вече са поотраснали и вият и при най-малкия стимул. Може би те се опитват да влязат в контакт с отсъстващ член на глутницата.

  Вълците често вият, когато защитават нещо, например прясно убита плячка. Когато се опитват да избегнат конфликт с друга глутница, те вият по-рядко.
  ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest