Един експеримент

 • 11.08.13 09:45#1Сиси44370Сиси44370Регистрация: 27.12.12Град: ТрудОтговори: 13Един експериментТака чували ме много легенди като за The Boogieman (турбалан) Jack Frost и тем-подобни.Един от на задаваните въпроси е дали съществуват.

  Започнете проучване:
  Чрез итернет ,следи и какъвто и да е вашия стил.осле напишете какво сте установили тук долу...Аз ще събера след месец проучванита и ще наравя голямо проучвае!И вие се включете като копирате тази статия и я разпространявате!Така ще има само такива статии и хора от България ще ги четат!!!

  Аз ще започна като ще кажа ,че можеби има торбалан ,но не като същество ами като луд човек отвличащ деца с торба.
  ОтговорОтговор с цитат
 • 11.08.13 03:19#2PunkeyPunkeyРегистрация: 27.06.11Град: -Отговори: 23от: Един експериментЗвучи интересно. Според мен всичко съществува така че ще потърся малко инфо ОтговорОтговор с цитат
 • 11.08.13 05:27#3PunkeyPunkeyРегистрация: 27.06.11Град: -Отговори: 23от: Един експериментИ тъй...бих искала да започна с коментар който намерих в нета относно торбалан:
  ''This isn't anything to joke about, the boogieman murders approximately 2.3 million children each year. The prank itself is what opens the gateway that allows him to access your child.''
  Не съм сигурна дали е шега но...все пак исках да го включа.
  На някои места пише че той е ''създаден'' от родителите около 1700 година за да накарат децата да са послушни и да си лягат, като ги плашат че ако не го сторят чудовището под леглото(в сенките и т.н.) ще ги хване.Навсякъде е различен. България, Азербайджан,Гърция,Япония...но идеята е същата- да всява страх. Думата boogeyman е използвана на английски, но е взела корените си от шотландската/келтската дума bogle която значи дух/призрак. Дали е случайност? Много хора започват да вярват че има нещо друго...защото го виждат. Има феномен който тормози хората от столетия...хората сенки. Почти всеки ги е виждал (дори и аз) те са с човешка форма, от където идва и името, естествено, и ги виждаш с кайчицата на окото си. Все едно има някой, но после-ИЗНЕНАДА...няма нищо.
  Измислица която да плаши децата векове наред, сериен убиец, чудовище или дух, аз мога да кажа че вярвам в това същество. Намерих човек, който споделя за срещата си с това. Не съм сигурна дали е сънувал, но искам да го прочетете и да решите сами... http://voices.yahoo.com/the-boogieman-real-5288541.html?cat=44
  Намерих и още една статия на английски...за насилник.
  http://www.city-data.com/blogs/blog14463-beware-boogie-man-child-molesters.html
  За тази не съм сигурна...не мисля че това е ИСТИНСКИЯ торбалан...но все пак. Не на едно място прочетох че е бил насилник/изнасилвач.....
  Само това намерих. Ако искате потърсете инфо за Spring Heeled Jack. :wink:
  ОтговорОтговор с цитат
 • 13.08.13 01:16#4Сиси44370Сиси44370Регистрация: 27.12.12Град: ТрудОтговори: 13от: Един експериментдобър старт ОтговорОтговор с цитат
 • 19.10.13 01:22#5DeniloveDeniloveРегистрация: 17.12.11Град: -Отговори: 76от: Един експериментWIKIPEDIA казва:
  Торбалан е митологичен герой, с когото родителите в България плашат малките деца. Известен е с това, че ходи с торба на гърба, в която отнася непослушните деца.
  Произходът на мита е свързан, по всяка вероятност, с историята на БОГОМИЛСТВОТО.
  Богомилските мисионери в Мала Азия били наричани от враждебната им официална църковна литература фундагиагити (фундаити), т.е. ТОРБОНОСЦИ.
  Били известни с различни клевети по техен адрес, най-предпочитаната от тях била да се представят като детеубийци или езичници, практикуващи кървави оргии и ритуални човешки жертвоприношения (Виж,богомилите в Мала Азия)
  Торбалан е възпят от българския певец Светлозар Христов от групата Five Stars в песента "Торбаланкючек", пародия на музикалния жанр чалга.
  ОтговорОтговор с цитат