Един експеримент

  • 11.08.13 09:45#1ЯнаЯнаНовакРегистрация: 27.12.12Град: ТрудОтговори: 13Един експериментТака чували ме много легенди като за The Boogieman (турбалан) Jack Frost и тем-подобни.Един от на задаваните въпроси е дали съществуват.

    Започнете проучване:
    Чрез итернет ,следи и какъвто и да е вашия стил.осле напишете какво сте установили тук долу...Аз ще събера след месец проучванита и ще наравя голямо проучвае!И вие се включете като копирате тази статия и я разпространявате!Така ще има само такива статии и хора от България ще ги четат!!!

    Аз ще започна като ще кажа ,че можеби има торбалан ,но не като същество ами като луд човек отвличащ деца с торба.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 11.08.13 03:19#2ПоляПоляНовакРегистрация: 27.06.11Град: -Отговори: 20от: Един експериментЗвучи интересно. Според мен всичко съществува така че ще потърся малко инфо ОтговорОтговор с цитат
  • 13.08.13 01:16#3ЯнаЯнаНовакРегистрация: 27.12.12Град: ТрудОтговори: 13от: Един експериментдобър старт ОтговорОтговор с цитат
  • 19.10.13 01:22#4Suni DaniSuni DaniНовакРегистрация: 17.12.11Град: -Отговори: 74от: Един експериментWIKIPEDIA казва:
    Торбалан е митологичен герой, с когото родителите в България плашат малките деца. Известен е с това, че ходи с торба на гърба, в която отнася непослушните деца.
    Произходът на мита е свързан, по всяка вероятност, с историята на БОГОМИЛСТВОТО.
    Богомилските мисионери в Мала Азия били наричани от враждебната им официална църковна литература фундагиагити (фундаити), т.е. ТОРБОНОСЦИ.
    Били известни с различни клевети по техен адрес, най-предпочитаната от тях била да се представят като детеубийци или езичници, практикуващи кървави оргии и ритуални човешки жертвоприношения (Виж,богомилите в Мала Азия)
    Торбалан е възпят от българския певец Светлозар Христов от групата Five Stars в песента "Торбаланкючек", пародия на музикалния жанр чалга.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest