Sanovnik.bg»Форум»Говорилник»10 типа хора, пристрастени към социалните мрежи

10 типа хора, пристрастени към социалните мрежи

  • 23.05.13 04:01#1rosicarosicaНовакРегистрация: 27.04.13Град: Стара ЗагораОтговори: 510 типа хора, пристрастени към социалните мрежи1. Пациент: Жадният за уведомления
    Навик: Настройвате телефона си така, че да получавате звукови уведомления всеки път, когато нещо се случи.
    Симптоми: Всеки път, когато телефонът ви звънне, вибрира и излае, когато някой туитне, сподели или коментира нещо ваше, вие активно саботирате собственото си умение да се фокусирате върху важните ежедневни задачи.

    2. Пациент: Социалният гуру
    Навик: На вашата визитна картичка пише „Социално гуру“.
    Симптоми: В днешно време всеки е социално гуру. Със същия успех може да се кръстите и "Човешко същество".

    3. Пациент: Творецът на глаголи
    Навик: Използвате наименованията на социалните мрежи като глаголи.
    Симптоми: Когато кажете нещо от типа "Ще инстаграмна това"или "Ще фейсбукна онова", вашите приятели просто се хващат за главата. Същевременно вашият социален статут пада.

    4. Пациент: Мразещият гласни
    Навик: Когато туитвате, пропускате гласните, защото сте готови на всичко, за да кажете възможно най-много в определените 140 символа.
    Симптоми: Граматиката и благоприличието отдавна са изхвърлени през прозореца. Вашите вредни навици за правопис обаче започват да се прокрадват и в имейлите и блоговете.

    5. Пациент: Отпращащият към блогове
    Навик: На повечето въпроси отговаряте с "Трябва да прочетете блога ми".
    Симптоми: Хората започват да ви се дразнят все повече, тъй като вие не им отговаряте на въпроса, а просто им казвате сами да си го потърсят.

    6. Пациент: Влиятелният човек
    Навик: Редовно проверявате нивото си на "влияние" във всеки възможен социален сайт.
    Симптоми: Наистина влиятелният човек се интересува от това да предоставя добро съдържание на останалите. Колкото повече време прекарвате, проверявайки влиянието си, толкова по-малко влияние всъщност имате.

    7. Пациент: Многокметовецът
    Навик: Чекирате се в места, през които минавате с колата. В движение. Поради тази причина сте кмет, дук и крал на поне 10 заведения.
    Симптоми: Полагайки усърдие и влагайки енергия, за да се чекирате в местното кафене, в магазина за сандвичи и в класа по йога, на вас реално не ви остават сили да направите онези неща, които наистина са от значение.

    8. Пациент: Like-рът
    Навик: Използвате Like бутона вместо коментар.
    Симптоми: Тъй като просто сте харесали снимката на новороденото на вашия приятел, приятелството ви вече е поставено под въпрос. Коментар от типа "Тя е красива!" щеше да ви отнеме две секунди повече, но щеше да бъде от много по-голямо значение за човека.

    9. Пациент: Постоянно проверяващият
    Навик: Поглеждате телефона си през две минути, без значение къде се намирате, за да видите как са приели публикацията ви в Instagram, Twitter или Facebook.
    Симптоми: Приятелите ви мразят вечерите с вас, а вие вече дадохте двайсетачка, на "човека", тъй като ви хвана да шофирате и пишете с телефона си.

    10. Пациент: Побесняващият
    Навик: Побеснявате, когато някой социален сайт стане офлайн.
    Симптоми: Най-вероятно проблемите със сайта нямат да окажат абсолютно никакво влияние върху кариерата ви. Нетърпението и гневът ви обаче сигурно са ви унищожили няколко часа от живота ви.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 24.05.13 06:28#2888Димитър888888Димитър888НовакРегистрация: 23.05.13Град: -Отговори: 74от: 10 типа хора, пристрастени към социалните мрежиСтрахотна статия, тъй като е много актуална! Аз лично не използвам FACEBOOK, SKYPE, дори и телефон (с изключение на това, че рискувам като пиша тук ), понеже разбрах, че всичко се следи чрез IP на компютъра и IP на доставчика. Местоположението на всеки индивид се следи чрез GPS и FACEBOOK (като се качват актуални снимки). Модерните телефони, дето толкова си ги харесвате и бачкате денонощно, за да си ги купите са всъщност идеално проследяващо устройство - и малко да кривнете от пътя (било то с пост във FACEBOOK, че събирате хора за протест или др. подобни изяви ) на вратата ви цъфват куките и ви привикват в районното да успокоите топката. Прави си се досие за капак на всичко, та даже и роднините ви влизат в черните списъци. Така сте белязан доживот. Може дори на работа да не ви вземат!
    На хората ми съм казал - който иска да ме търси, нека да е FACE TO FACE! FACEBOOK отдалечава хората от нормалните човешки взаимоотношения!
    Много неща като FACEBOOK надживях и това ме ОСВОБОДИ!
    На мен не ми пука - много сме. И с мен и без мен
    БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!
    FREEDOM FOREVER
    ОтговорОтговор с цитат
  • 24.05.13 09:48#3cvetelinacvetelinaНовакРегистрация: 07.10.12Град: -Отговори: 241от: 10 типа хора, пристрастени към социалните мрежиумно изказване.ОтговорОтговор с цитат
  • 30.07.13 11:58#4rosicarosicaНовакРегистрация: 27.04.13Град: Стара ЗагораОтговори: 5от: 10 типа хора, пристрастени към социалните мрежиМЕрсиОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest