Sanovnik.bg»Форум»Поверия и Суеверия»За Суеверията или "Как ни лъжат мними Хари Потъровци"

За Суеверията или "Как ни лъжат мними Хари Потъровци"

 • 16.03.13 11:41#1Danny RandDanny RandНовакРегистрация: 14.03.13Град: -Отговори: 3За Суеверията или "Как ни лъжат мними Хари Потъровци"Все се натъквам на разни хора,които или предсказват бъдещето,или са избранници на самия Бог(аз съм атеист,но ще спомена и това),или превръщат разни предмети в магически.

  И забавното идва,когато се окаже,че половината са мними гадатели и врачки.

  Все повече разни хора си изкарват хляба от слабостите и суеверията на хората.

  На първо място,научно доказано е,че суеверията често водят до депресия,а оттам и до скъсяване на живота.Да вярваш,че черната котка носи нещастие е меко казано глупаво и смехотворно.

  Но да оставим суеверията на мира и да разнищим проблема със СуперСилите. Ето пример: Едно момче ти казва,че владее силата на огъня,или някоя баба твърди,че премахвала магии. За да се премахне нещо,то не трябва ли да СЪЩЕСТВУВА???

  Магиите не се делят на Бяла и Черна.Има един вид магии и името им зависи само от човека,който ги използва.

  От научна гледна точка,магията е силата на волята и на силното желание.

  Ако някой е гледал ТАЙНАТА,вероятно знае за какво говоря. Ако искаш нещо досатъчно силно,ти ще получиш не е дна възможност да развиеш нещата в счоя полза.Още от бабите си знаем,че нищо не идва даром,а една християтска поговока гласи "Помогни си сам и Бог ще ти помогне". И е вярна. Не може някой да си стои на едно място и всичко да му се изсипе отгоре(Освен ако не е политик ).

  Следващия проблем идва с измамниците,които едва ли не са магьосници с непознати сили.

  Представете си следната случка:Четете си сутрешния вестник и си мислите за нещастията си. И изведнъж ХОП! пред лицето ви изниква статия за магове,които ще ви оправят дори неизлечими болести.Ако мозъкът на човек не е настроен да мисли в своя полза,то и Дъмбълдор няма да може помогне.

  Стига толкова за врачките,които всеки познава.

  Нека се спрем на могъщата природа.

  И хората,които твърдят,че могат да създават урагани,например. Природата е най-силното нещо,и няма никой,който да й влияе толкова силно.Просто е смешно да твърдиш,че си властелина на природните стихии.

  Стигнахме и до Месиите на днешното време. Без да вкарвам религиозни вярвания в думите си искам да отбележа,че вярата и църквата са две противоположности,а самата ЦЪРКВА е най-добре измислената и организирана конспирация за кнтролиране на хората.

  Хубаво е,даже много,да вярваш в Бог,и да се уповаваш на силата му,но не и да угаждаш на дебели попове,от които половината са измамници с интереси,които се въртят около Бентлита и Мерцедеси.

  И се появяват проповедници с думи за Страшен Съд,които може би би трябвало да ни искарат ангелите от страх. Не ми се вярва да е хубаво да ставаме добри чак когато ножа опре до кокала. Или си добър или не си,няма човек,който да стане светец като чуе,че ще гори в Ада.

  Може би звуча адски критично и даже гаднярски,но не ми се иска хората да бъдат залъгвани.

  Един мъдър човек казва:Ти си това,което си,нито повече,нито по-малко.

  Аз също си измислих поговорка: Никой не е виновен за това какъв се ражда,а за това в какво превръща себе си и околните.

  Така че,живота си е на хората. Ако те искат да бъдат мачкани от собствените си суеверия,техен е избора.

  Послепис: Извинявам се предварително ако съм обидила някого с думите си.
  ОтговорОтговор с цитат
 • 16.03.13 10:20#2cvetelinacvetelinaНовакРегистрация: 07.10.12Град: -Отговори: 241от: За Суеверията или "Как ни лъжат мними Хари Потъровци"мен лично не могат да ме излъжат такива мними врачки.просто защото за мен съществува само една прорицателка-баба ванга.който иска да го лъжат си е негова работа.ОтговорОтговор с цитат
 • 17.03.13 05:35#3Danny RandDanny RandНовакРегистрация: 14.03.13Град: -Отговори: 3от: За Суеверията или "Как ни лъжат мними Хари Потъровци"Е,Ванга е легенда,тя е една от малкото.Тя се нарежда сред велики пророци като Нострадамус. ОтговорОтговор с цитат
 • 17.03.13 06:42#4iliana todorovailiana todorovaНовакРегистрация: 11.03.13Град: -Отговори: 21от: За Суеверията или "Как ни лъжат мними Хари Потъровци"много хубаво написано .Абсолютно съгласна :y: ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest