Червило и характер

  • 12.03.13 07:21#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Червило и характерОцветените устни правят женското лице по-изразително, придават му по-елегантен вид. С подходящо подбрания оттенък то изглежда по-свежо и по-младо, а избирайки умело цвета, жената създава свой неповторим стил и излъчване. Някои харесват червило, което прави устните им просто игриво проблясващи, други виждат символа на истинската елегантност в наситения цвят. На всяка жена се случва в бързината сутрин да сложи произволно някое червило, което е най близко до ръката и - просто, за да има нещо върху устните. Обикновенно само при специални случаи дамите отделят по-голямо внимание и изпробват различни цветове, преди да се спрат върху нещо определено. А всъщност цветът на червилото често е определящ за начина, по който останалите ще възприемат дамата през деня. Ключовата роля на червилото е в това, че всъщност то стои върху устните, а хората спират поглед върху тях при всеки вид комуникация. Освен това, устните са и една от силните ерогенни зони и имат определящо внимание върху представителите на силния пол.

    БЛЕДО РОЗОВО - Този цвят се асоциира със скритото дете във всяка една дама. Когато е върху устните и говори - "чуствам се като малко невинно момиченце". Много често се употребява, когато жената е настроена за флирт. В мъжете пък бледо розовото извиква коментар: "Колко е сладка ...". Според козметичката Лесли Евърет този цвят отива предимно на блондинки със сини очи и бледа кожа.
    КРЕЩЯЩО РОЗОВО - Това е цветът на еманципираната, войственно настроена жена. Когато иска да убеди някой в нещо или да стресне и постави мъжете в подчинение, тя обикновенно, съзнателно или не, си слага именно крещящо розово. Според козметичката, цветът би стоял много комично и неподходящо на жена с черна коса, прозрачно бяла кожа и сини очи.
    НАСИТЕНО ТЪМНО РОЗОВО - Цветът на жената-майка. Обикновенно крие смисъла за топла майчинска женственост. Този цвят тактично напомня на останалите, че тя е истинска, зряла жена. Козметичката твърди, че наситеното тъмно розово е консервативен и неутрален цвят, който не би отивал на дама с голям контраст между цвета на косата и очите. По скоро отива на жени от типа на Синди Крауфорд.
    ЧЕРВЕНО С ОРАНЖЕВ НЮАНС - Обикновенно се асоциира главно с огъня, затова е цвят, символизиращ сила. Казва - "не се шегувайте с мен". В същото време обаче, има и доста шеговит и ироничен смисъл в него. Не отива на бледа кожа, но на жена с шоколадов загар би стояло страхотно, твърди козметичката.
    ЯРКО ЧЕРВЕНО - Това е цветът на агресивноста и жените с "мъжко поведение". Обикновенно цели да провокира и предизвика представителите на силния пол. Крие много страст и силен характер.
    ВИНЕНО ЧЕРВЕНО - Много екзотичен цвят, който придава своеобразна мистериозност на жената. Обикновенно говори за сложен характер с противоречиви чуства. Отива на жени с проницателен и силен поглед и кожа, излъчваща здраве.
    БОРОВИНКОВО ЧЕРВЕНО - Това е един от негативните цветове. Той убива сексуалното излъчване на дамата. Би отивал на жени с тъмен тен и въпреки това не е подходящият за която и да е дама.
    ЗЛАТИСТО КАФЯВО - Обикновенно говори за щастлив и слънчев човек. Кара другите да мислят - "тя е доволна от себе си и е добър човек". Използва се често от жени, които не задържат в себе си негативни емоции. Отива на дами с топъл цвят на кожата, а не тип слонова кост.
    ТЪМНО КАФЯВО, БЛИЗО ДО НАСИТЕНО ЧЕРВЕНО - Крие в себе си малко страст и много повече сериозност и строгост. Отива на делова дама. Това е цвят, който може да разкрие много, но и в същото време да се приеме като пълна неутралност и уравновесеност.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest