Sanovnik.bg»Форум»Психология и Психотерапия»Фобиите, за които не говорим

Фобиите, за които не говорим

  • 12.01.13 06:46#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Фобиите, за които не говоримИма моменти в живота ни, когато оставаме сами. Като в коловоз и почти роботизирани, денят ни минава от работа - вкъщи. Обаждат ни се приятели, но не ни се среща с тях, в службата е организиран празник, но ние не отиваме. Искаме да бъдем сами и после оплакваме собствената си избрана самота.
    Това се дължи на липса.
    Вероятно сме загубили нещо – работа, човек, любов. Желанието ни е да имаме нещо определено, да се чувстваме по определен начин и моментната ситуация не ни задоволява. Има хора, които почти цял живот се чувстват така, а не само в определени периоди. Тази стеснителност и неудобство са реална пречка за реализиране на почти всеки социален и дори интимен контакт.
    За съжаление и времето, в което живеем, ни налага заължителни, но неприятни за нас контакти. Все повече от нас – както мъже, така и жени, се чувстват “не в свои води”, когато трябва да общуват с някого. Това може да се дължи дори и на Интеренет. Мрежата освен, че е средство за комуникация, често е и метод, чрез който хората общуват без да излизат от къщи и без да виждат с кого всъщност общуват.
    Ако усещате неудобство, че трябва да срещнете някого и да говорите с него, проблемът ви може да бъде дефиниран като "социална фобия". Можете да я предолеете стъпка по стъпка, не отведнъж. Сменете приоритетите си! Любимият сериал не е единственият начин за забавление. Не отблъсквайте близостта. Планирайте срещи, дори и да се наложи дни наред да се подготвяте за тях.Не пренебрегвайте ситуацията, защото тя може да се задълбочи, а работете усилено да я преодолеете. Лято е! Време е за купон! Хайде, с нас!
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest