Sanovnik.bg»Форум»Психология и Психотерапия»Излекувай се със силата на психиката!

Излекувай се със силата на психиката!

  • 29.12.12 06:38#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Излекувай се със силата на психиката!За да ни покаже колко силно е влиянието на човешката психика, професорът направи пред нас следния експеримент. Повика един от студентите пред катедрата. Накара го да затвори очите си и да отвори дланта на ръката си. На студентът беше казано, че в ръката му ще бъде поставена гореща метална метална пластина, а всъщност това, което сложи в ръката му, бе просто една монета.Само след няколко минути на мястото, където стоеше монетата, дланта беше започнала леко да изгаря. Ето, това е силата на мисълта. Мозъкът изпраща на организма сигнал и организмът го приема за истина. В случая ръката на студента започна да гори, защото той си мислеше, че в дланта му има метална пластина.

    По същия начин вие можете да пиете лекарства, които вярвате, че помагат за здравето ви и дори тези хапчета да са направени само от захар – да оздравеете. Можете и да си създадете болест, само чрез силата на мисълта. Имах един роднина, който си мислеше, че е се е разболял от рак. Лекарите дълго го изследваха и го убеждаваха, че не е болен, докато наистина не се разболя.
    В речниката психиката се обяснява като свойството на високоорганизираната материя да отразява обективния свят. Психиката представлява съвкупност от вътрешни преживявания като отражение на обективната действителност в съзнанието, свойство на нервно организираните системи да отразяват и да преработват отразените въздействия в специфични процеси, образи, свойства и състояния.

    Психиката има следните функции:
    * Познавателна функция: Чрез психиката живите системи познават реалността;
    * Регулативна функция: Управлява поведението и действията;
    * Креативна функция: Създаване на нови неща, промяна на стари;
    * Рефлексивна функция: Валидна само за човека - Психиката познава сама себе си.
    Вярвайте в могъщата сила на психиката си и ще се изцелите, защото само силната психика може да спасява!
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest