Що е то Процесинг?

  • 07.12.12 06:03#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Що е то Процесинг?Процесингът е метод за незабавно повишаване на менталния, емоционален и психически комфорт. Подобрен, по-бърз и по-ефективен вариант на психоанализата. Стъпка след стъпка той помага да се избавите от вътрешните си проблеми, които пречат на развитието ви. Процесингът разрушава вътрешните бариери и комплекси и човек си връща способността да мисли свободно, да вижда настоящето и бъдещето и се чувства много по-уверен в себе си от когато и да било.

    Процесингът най-общо се дели на: Процесинг на усилията; Процесинг на емоциите и Процесинг на постулатите

    В основата на всички спънки на развитието лежат погрешни постулати. Извечни истини, приети някога за верни и никога не подлагани на съмнение или преразглеждане. Затова основният процесинг е на постулатите. Често обаче тези постулати са обвити в отрицателни емоционални заряди-натрупан болезнен опит вследствие неправилното и неадекватно взаимодействие с реалността. Затова нерядко преди да се достигне до някой погрешен постулат е необходимо да се направи процесинг на емоциите, с който се разреждат отрицателните емоционални заряди. Крайната цел е достигане до съответния постулат или набор от постулати, изваждането му на светло от подсъзнателното в съзнанието, внимателното му разглеждане, в резултат на което постулатът загубва своята сила, мястото се изчиства и човекът е свободен да продължи напред, без неадекватни съждения.

    Процесингът е мощна и бърза техника за промяна на собствените нагласи към света, в резултат на което следва и почти незабавна промяна на света и условията на живот. Ето един пример за кратък и мощен


    Процесинг на Отношението
    Изберете безобиден предмет. Погледнете го и почувствайте към него нещо положително. Решете, че го обичате, че той е красив, забележителен и т.н. Зарадвайте се, че той е тук. Изпълнявайте няколко минути. След това сменете отношението на противоположното, решете, че го ненавиждате, че той е ненавистен, уродлив, опасен и т.н.. След това отново превключете наобратно.'
    Една много ефикасна техника за премахване на отрицателните емоционални заряди на Менсинг:


    ТЕХНИКАТА ЗА ЕСТЕСТВЕНО ОСВОБОЖДАВАНЕ

    1. Установете контакт със своето чувство-това значи пълен контакт без каквато и да е умствена работа. Позволете си да чувствате това чувство. Всеки път, когато започнете да мислите или анализирате чувството, просто се връщайте в неговото прочувстване. Никакви разговори със самия себе си! Позволете на чувството да бъде тук и сега без никакви опити да го избягвате или задържате. Дайте му толкова време, колкото му е необходимо и му позволете да обхване цялото ви внимание. В никакъв случай не се опитвайте да избягвате чувството. Трябва да инсталирате у себе си намерение да не го избягвате или да не му прикачате нежелани етикети. Можете да забележите, че плачете или се смеете или сте изпотен и т.н.

    2. Получаване на реално съобщение. Дълбокото приемане на нещата не е мисъл. То е чувствено възприемане на всичко, което се случва. То произлиза от най-дълбоката ни същност, от нашето ядро и се опира на чувството ни за любов. Ако вие успеете да чувствате чувството, без желание да избягате от него или да го задържате, ще получите чувствено съобщение (съобщение именно от чувството). В това съобщение се съдържа смисълът, който нашето безсъзнателно се е опитало да ни предаде, предизвиквайки съществуването на даден проблем. И докато не успеем да получим истинското съобщение, проблемът ще продължава да стои пред нас. Този чувствен смисъл е обикновено съвсем различен от смисъла, който е извлякъл от ситуацията умствения анализ.

    Трябва да инсталирате у себе си намерение да не го избягвате или да не му прикачате нежелани етикети.

    ...ще получите чувствено съобщение (съобщение именно от чувството). В това съобщение се съдържа смисълът, който нашето безсъзнателно се е опитало да ни предаде, предизвиквайки съществуването на даден проблем.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest