Sanovnik.bg»Форум»Психология и Психотерапия»Какво представлява Регресията?

Какво представлява Регресията?

  • 19.11.12 08:08#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Какво представлява Регресията?Регресията според психологията е възприемане на нагласи и поведение, характерни за по-ниско възрастово ниво. Това не предполага връщане към минало поведение, а към състояние на пo-малка зрялост. Това не означава, че се появява отново поведение, което е наблюдавано по-рано в психологическото минало на индивида, а че той се държи типично като по-млад. Това движение назад към предишен стадий на развитието се наблюдава редовно, когато действителността налага някаква фрустрация. Енурезата или появата отново на „бебешкия език”, които често съвпадат с раждането на братче или сестриче, са видове регресивно поведение. При възрастния, който е неспособен да реши конфликтите си, понякога се задейства същият механизъм, представляващ бягство от действителността и алиенация на личността.
    Според някой учения, предимно Източни човешката душа се преражда /реинкарнира/ на земята по няколко пъти като споменът от минали животи остават в паметта, но на дълбоко подсъзнателно ниво. Чрез Регресивната Хипноза
    има възмождност да се достигне до тези нива на подсъзнанието и човек да предизвика спомени от минали животи , дори да ги преживее емоционално наново.От личен опит знам че Регресивната хипноза не е достъпна за всеки понеже понякога има травми и блокажи които не позволяват на хипнотизирания да навлезе на по-дълбоки нива.Ако примерно човек е преживял насилствена смърт или тежка травма в минал живот съзнанието не му позволява да допусне спомена което се явява като като зашитен механизъм на съзнанието и е известно като Буфер.Но при повече сеанси и желание нещата стават.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest