Sanovnik.bg»Форум»Религия»Ден 1 – Началото

Ден 1 – Началото

  • 05.11.12 11:33#1vqrna na isus vqrna na isus НовакРегистрация: 22.08.11Град: ПерникОтговори: 32Ден 1 – Началото В началото Бог създаде небесата и земята (Битие 1:1).

    Разбирането на началото е началото на разбирането. Първият стих в Библията може да съдържа четирите най-важни писани някога думи – „в началото Бог създаде.” Разбирането на този един стих е основата, върху която са основани всички истини. Преди да можем да схванем края на века или нашите настоящи цели, ние трябва първо да разберем началото. Това е основата, върху която всичко друго е изградено.

    „В началото Бог създаде” – тези четири думи са достойни да се изучават цял живот и ще бъдат основата, върху която ще бъде основано вечно хваление. Ние съществуваме поради Бог. Следователно,ние дължим всичко на Него. Той единствен е достоен за нашето поклонение и посвещение.

    В края на века, най-настойчивите философски спорове все още се въртят около нашия произход. Това е разбираемо, защото, когато отговорим на този единствен въпрос правилно, отговорите на всички други въпроси са възможни. Ако му отговорим неправилно, се отваря вратата за почти всяка форма на тъмнина и измама.

    Точно както силата на една основа ще определи големината на това, което може да бъде построено на нея, дълбочината, до която разбираме тази единствена истина за нашия произход, може да определи духовната сила на целия ни живот. Когато разберем, че имаме нашето начало в Бог и че Той ни е направил за Своите цели, ние сме принудени да се върнем при Него. Истината за нашето начало е също началото на цялата истина. Тъй като Той ни е направил, ние сме Негови. Следователно, Неговата цел и Неговият план трябва да ни водят.

    Ако Бог ни е направил, тогава ние не можем повече да претендираме да сме центърът на вселената. Той е центърът. Исус е Алфата и Омегата, Началото и Краят. Той е Аз Съм. Всичко ще бъде събрано в Него. Точно както всеки компас сочи към магнетичния север, всичко друго накрая ще сочи към Него, магнетичния полюс на истината. С този полюс на истината в нашите сърца ние имаме основа за всяко решение за това,каква е Неговата воля. Всичко идва от Него и всичко ще се върне при Него. Това е нашата съдба и целта на нашия живот – да се върнем при Този, Който ни е направил, и да Му служим във всичко.

    Важността на всяко начало се подразбира също чрез Него. Това, как започваме нашия ден, вероятно ще определи и неговите качества. Това, как започваме нашите бракове, ще има много общо с качеството на браковете ни. Това, как започваме работата си, служението си или всяко друго начинание, ще определи тяхната основа. Това, как нещо е започнато, често е основният фактор в качеството на това, как е свършено. Проекти, започнати импулсивно, са просто точно толкова лесно и бързо изоставяни. За всеки значителен проект, който е осъществен, трябва да бъде положена голяма грижа, докато се полага основата.

    Основата е единствената част на всяко здание, която се използва всеки ден. Ако тя се срути, останалата част от сградата ще се срути. Апостол Павел написа в 1 Коринтяни 3:11, „Защото никой не може да положи друга основа освен положената, която е Исус Христос.” Да познаваме Исус и да пребъдваме в Него, е основата на нашия духовен живот. Ние можем да градим много неща върху тази основа и можем да научим много велики истини за Неговите пътища и Неговите цели. Можем да вършим велики неща за Него, но да идваме при Него всеки ден и да вършим всичко, което вършим, с Него, вместо просто за Него, е съществено, ако ще даваме духовен плод. Павел също писа в Ефесяни 1:9-10:

    Той ни е открил тайната на волята Си според благото намерение, което е положил в Себе Си,

    за да се приложи когато се изпълнят времената, сиреч, да се събере в Христос всичко - това, което в небесата, и това, което е на земята.

    Крайната цел на Бог е всичко да бъде събрано в Неговия Син. Ако не държим крайната цел на Бог като фокуса на нашия живот, и да сме уверени, че всичко, което правим, е основано в Него, ние постоянно ще бъдем разсейвани от по-малките цели на Бог. Мнозина са отвличани от Реката на Живота от малките притоци, които я подхранват. Ако искате да стоите в Реката, дръжте фокуса си на Исус във всичко. Никоя друга основа не може да бъде положена, която да устои.

    ОтговорОтговор с цитат
  • 10.10.13 10:01#2nikolaynikolayНовакРегистрация: 08.10.13Град: СливенОтговори: 14от: Ден 1 – Началото А какво е правил Бог цяла вечност като не е творил живот и уж е най великият творец и извор на живот тогава..Напълнили са ти главата с глупостите на християнството!Аз съм бивш християнин сега заклет гностик-виж ми интерестните теми и мнения и ти гарантирам че твоите аргументи не могат да устоят на моите и веднага ще станеш гностик и то доживотно!Особено интерестна е темата ми при раздел Истории в подраздел мистики!Успех!ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest