Расата на гигантите

  • 23.09.11 04:57#1Светозар Г.Светозар Г.НовакРегистрация: 14.09.11Град: -Отговори: -Расата на гигантите В древни времена нашата планета обитавали гигантски човешки същества. Този праисторически мит дълго беше смятан за чиста фантазия. Археологически открития потвърдиха истинността им. Били високи около 3,5 метра, много развита раса. От тях египтяните получили строителни и технически познания. Обитателите на тихоокеанските острови им дължат разкриването на тайните на морската навигация. Вавилонци-те благодарение на тях овладявали астрономията. Изграждането на някои храмове в Малта са приписвани също на гигантите. Съществуването им потвърждава и библията. Дали това са само легенди, или под слоевете приказни измислици се крият достоверни факти?

    Още през миналия век в източно Мароко изкопали ръчни клинове. Един от тях е дълъг 32 см и широк 22, теглото му-4,2 кг. Човешка ръка изобщо не би могла да го обхване. В американския щат Уисконсин пък било открито каменното острие на секира, дълго 70 см, широко 35 и с тегло 150 кг. Подобно оръдие на труда би могъл да използва само колос.

    През пролетта на 1938 година английският археолог Кийт направил сензационно откритие. Експедицията, която ръководел, се натъкнала в планината Кармел в днешен Израел на богато находище на вкаменелости. В просторен комплекс от пещери били струпани инструменти на праисторическия човек и скелети на отдавна загинали животни. Разкрили и необикновено гробище: един до друг в различни пози лежали 10 човешки запазени скелета и отделни кости. Някои били с кръстосани ръце и крака, други били положени в оградки. Черепите безспорно били човешки, с ниски чела, мощни челюсти и голяма уста. Безкрайно удивление предизвикала несъразмерността във височината на двата пола. Мъжете били над 3,5 м, докато жените достигали само 165 см. Находището се потвърждава от британския „Археологически годишник". Експедицията била прекъсната от Втората световна война. Дали костите са извадени и къде са положени не е известно.

    В Мексико, с изглед към вечно димящия вулкан Попокатепетел, се издига пирамида, която е разположена върху 17 хектара. На върха й има храм, но долу са запазени мощните зидове на първоначалното светилище. Към отделните етажи водят широки стълби и стените са украсени от релефи на митични фигури. Индианската легенда твърди, че в строежа на пирамидата помагали изключително високи хора. Огромна каменна глава на една от площадките дава представа за гигантите. В близък скален слой намерили скелет на същество, високо 3,5 метра. За съжаление костите не издържали транспортирането и се разпаднали.

    Подобни уникални открития са направени в цяла Южна Америка. В Еквадор, на мястото, известно с индианското название Гробището на боговете, свещеникът Карлос изкопал останки от скелета на жена гигант. Научна експедиция, търсеща съкровище близо до планината Ел Аугустино в Перу, се натъкнала на 9 скелета с дължина 4 метра! Испанският хроникьор Лопес де Гомара пише, че огромните хондураски индианци не се нуждаели от шлемове в битките, защото главите им били толкова твърди, че в тях се чупели мечовете. Обяснение на това чудо дало откритие край река Хумаи: намерена била кост от черепен свод с дебелина 13 мм, която било почти невъзможно да се пробие.

    Екипажът на мореплавателя Фернандо Магелан се натъкнал през 1520 година в Сан Хулиан на жив потомък на тези гиганти. В корабния дневник е записано лаконично: „Този човек беше толкова висок, че стигахме до кръста му." Когато след почти 250 години същото място посещава и адмирал Байрон, се срещнал с неколкостотин от тези гиганти. Бележката в неговия дневник е последното писмено доказателство за съществуването им. Означава ли това, че са измрели окончателно? А може би в дълбините на непроучените южноамерикански джунгли живеят и днес...
    ОтговорОтговор с цитат
  • 08.05.12 12:23#2ElenaElenaНовакРегистрация: 31.01.11Град: -Отговори: 11от: Расата на гигантите Вие двамата, с още една дама...големи статии копирате тук Обширни, както е коментирала една форумка...толкова обширни, че човек се уморява да ги чете по средата, и каква е тогава ползата от целия ви труд?
    Според мен, сте един и същи човек, но няма лошо и така да е.
    Мисълта ми е- посъкратете ги малко,пообработете ги лично, не ги копирайте дословно.
    Тогава може би ще събудите и форумния интерес, и ще се включат хора за дискусия...Което е и главният замисъл всъщност, на форумите...,нали?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 05.11.13 11:37#3МаркизатаМаркизатаНовакРегистрация: 08.05.13Град: СофияОтговори: 43от: Расата на гигантите мисле че елена-ели е права и браво за темата станала е страхотна ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest