Sanovnik.bg»Форум»Съновник»Бял гарван в съня ми

Бял гарван в съня ми

  • 14.08.11 08:29#1MariaMariaНовакРегистрация: 06.08.11Град: -Отговори: -Бял гарван в съня миЗдравейте!! Сънувах сън, в който БЯЛ гарван ме защитава от нещо лошо, някаква сянка. Много бих искала да знам какво точно означава всичко това, но за съжаление не мога да открия много по въпроса :blush: .

    Ако някой знае повече да споделя!!

    Благодаря предварително!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 14.08.11 11:27#2ИванИванНовакРегистрация: 14.08.11Град: -Отговори: 1от: Бял гарван в съня миЗдравей
    Ето какво значи бял гарван:

    Гарванът като символ е говореща птица, смятана за пророчица. Има двойствен смисъл - на светлинното или още слънчево начало и на мрака, на злото, на мъдростта или на войната и разрухата. Гарванът и вълците са най-често срещаните приятели и спътници на примитивните богове, както и на мъртвите.

    В алхимията, заедно с черепа и гроба, гарванът е символ на почернянето и умъртвяването, Nigredo - първия етап на ритуалната смърт в земния свят, "пръст си и на пръст ще се превърнеш".

    При американските индианци гарванът се свързва с фокусник и символизира двойственото влияние на тази птица.

    В гръцката митология е свързван с дълголетието. Той е свещена птица на Хелиос, вестител на бога на слънцето, атрибут на Атина, Кронос и Ескулап. Призовават го по време на сватбени обреди за плодовитост. В орфическото изкуство гарванът на смъртта се изобразява заедно с боровата шишарка и факела на живота и светлината.

    В египетската митология е символ на разрухата и злощастието.

    В келтската митология "Благословеният гарван" е атрибут на богините на войната и на плодородието. Мориган е богиня на гарвана, а Бадъб, "Бойният гарван" - символ на войната, кръвопролитие, паника, зла воля. Когато е целият черен, гарванът е птица, вещаеща нещастие, а когато е с бели пера, е птица на благата вест.

    В китайската митология гарванът е едно от символичните животни на Дванадесетте земни клона и означава власт. Трикрак гарван живее на слънцето и символизира изгряването, зенита и залязването.

    В скандинавската и тевтонската митологии Один/Вотан има два гарвана върху раменете си -единият, Хугин ("мисъл"), а другият, Мунин ("спомен"), които летели навсякъде и му разказвали всичко, което виждали. Гарванът е емблема на датчаните и викингите.

    В християнството гарванът е дяволът, който се храни от покварата. Когато изкълвава очите, гарванът се отъждествява с Дявола, който ослепява грешниците. Гарванът е символ на греха, а неговата противоположност е белият гълъб - символ на невинната душа. Гарванът, изгонен от ковчега на Ной, представлява скиталчеството, неспокойството и нечистото. В символиката на Грехопадението гарванът често се появява кацнал върху Дървото на познанието, от което Ева откъсва плода. Той означава и самота (свързва се със светите отшелници).

    В юдаизма гарванът е символ на омърсяването, умъртвяването, разрухата, измамата.

    Гарванът е символ на връзката между света на живите и мъртвите. Хората някога са вярвали, че когато някой умре, гарван отнася душата му в земята на мъртвите.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest