Предания и легенди за Цветница

Предания и легенди за Цветница

2

Цветница е един от най-хубавите пролетни празници. На този ден се ходи на църква, откъдето се взимат осветени върбови клончета. От тях се сплита венец, който се слага в къщата.

1

Цветница

Цветница - Актуални теми и статии. Мистерии, загадки и всичко на тема Цветница. Нашите статии за Цветница от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Цветница.
Цветница - Забравете за тези неща на Цветница! Ще ви донесат нещастие

Забравете за тези неща на Цветница! Ще ви донесат нещастие

21.04.201903133

Цветница е един от най-светлите християнски празници. И до днес битува вярването, че на този ден се сбъдва всичко пожелано.

Цветница - Днес празнуваме Лазаровден

Днес празнуваме Лазаровден

20.04.201906189

Съботата преди Цветница се празнува Лазаровден. Събират се момичета, наричани лазарки, които пеят за здраве, щастие и добра реколта. В нощта срещу Цветница се палят огньове на гробовете.

Цветница - На Цветница домът се закичва с върба

На Цветница домът се закичва с върба

08.04.2012016409

На Цветница домът се украсява с върбови клонки, благословени в църквата. Те пазят от зли сили и даряват със здраве. На Цветница празнуват всички хора с имена на цветя и растения.

Цветница - Цветница е!

Цветница е!

08.04.201206003

Точно седем дни преди Исус Христос да бъде разпънат на кръста, той влиза в Йерусалим. Този ден църквата нарича Вход Господен, Цветница или Връбница. Обичаи и традиции свързани с Цветница.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни